foto: Cosmina Măcicăşan

CFR Cluj a obţinut o victorie mare în Gruia, 1-0 cu Rennes, după un joc decis din nou de o fază fixă.

Fără să impresioneze în ofensivă şi cu destule emoţii în defensivă, ardelenii au dat lovitura în minutul 87 şi au rămas pe locul doi în grupa de Europa League, după ce Celtic a câştigat în prelungiri cu Lazio.

Arlauskis a fost cel mai bun jucător al CFR-ului în primele 45 de minute. Honou, Borigeaud şi Niang l-au solicitat pe goalkeeper-ul feroviarilor până în minutul 12, după care Raphinha nu a avut nici el mai mult noroc. Obligaţi să câştige pentru a nu fi eliminaţi din cursa calificării, francezii au dominat prima repriză, clujenii fiind periculoşi doar la execuţia lui Omrani, fără emoţii pentru Salin.

Cea mai mare ocazie a CFR-ului a venit în debutul părţii secunde, la şutul lui Culio de la distanţă. Peteleu a blocat apoi, la sacrificiu, o minge trimisă de către Del Castillo pe care scria 0-1, după care CFR-ul a reuşit să îngheţe meciul. Rennes a dominat fără să creeze pericol în jumătatea gazdelor, iar cea mai mare şansă a venit abia în minutul 77, la şutul lui Bourigeaud, scos greu de Arlauskis. Rondon a avut golul victoriei în picior după cinci minute, dar a trimis puţin pe lângă poartă.

Atacantul introdus de Petrescu nu a mai greşit în minutul 87, atunci când a marcat după un corner, iar CFR era cu un picior şi jumătate în primăvara europeană. Rondon a fost eliminat în minutul 90, după o intrare cu talpa la Gnagnon, iar în cele şase minute de prelungire acordate de arbitru tensiunea era la cote maxime în Gruia.

Francezii au reuşit să marcheze, dar clujenii au fost salvaţi de arbitrul portughez, care a dat fault în atac. CFR-iştii au rezistat asalturilor franceze până la final şi au obţinut o victorie care aproape îi califică în şaisprezecimile Europa League. Celtic a câştigat în minutul 95 la Roma, 2-1, în celălalt meci, iar ardelenii vor fi matematic calificaţi dacă nu vor pierde cu Lazio, în următoarea etapă.

CFR Cluj are un punct sub Celtic în clasament şi şase peste Lazio, clujenii putând fi calificaţi şi dacă pierd la Roma, însă nu la mai mult de un gol diferenţă.

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
21
Boli
3
Burcă
77
Peteleu
37
Bordeianu
19
Culio
9
Omrani
8
Djokovic
10
Deac
90
Traore

Au mai intrat: Rondon, Hoban, Păun. Antrenor: Dan Petrescu

Rennes

1
Salin
17
Maouassa
21
Gnagnon
3
Da Silva
27
Traore
7
Raphinha
8
Grenier
14
Bourigeaud
22
Del Castillo
11
Niang
23
Hunou

Au mai intrat: Siebatcheu, Gboho, Guitane. Antrenor: Julien Stephan

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

2 COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.