JSport.roJSport.ro
Olimpiu Moruţan a fost vedeta lui “U” Cluj în Liga Elitelor

După doi ani în care cele mai bune echipe de juniori U19 şi U17 din ţară au putut participa în noua competiţie Liga Elitelor, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a hotărât acum să ofere şanse egale tuturor formaţiilor la „calificarea” în acest campionat.

Astfel, din următorul sezon competiţional, echipele de juniori U19 şi U17 vor trebui să-şi câştige locul în Liga Elitelor. Acestea vor juca, pentru început, în „etapa preliminară”, campionatul naţional rezervat celor două categorii de vârstă.

Aici vor exista maxim 12 serii a câte şapte sau opt echipe, cele mai bune două formaţii din fiecare serie urmând să promoveze în Liga Elitelor. Ardealul Cluj şi Viitorul Mihai Georgescu, echipele clujene participante în această competiţie în sezonul trecut, vor trebui acum să termine pe primele două locuri în seriile din care vor face parte, acolo unde vor da peste adversari, teoretic mai slab cotaţi, din Cluj şi din judeţele învecinate.

Campionatul va începe în 12 august şi se va desfăşura în sistem tur-retur, echipele urmând să joace, cel mai probabil, două meciuri pe săptămână. Federaţia va anunţa săptămâna viitoare componenţa acestor serii, iar finalul campionatului va fi la jumătatea lunii octombrie, perioadă în care se vor cunoaşte cele 24 de echipe ce vor merge în „etapa finală”, Liga Elitelor. Aici, sistemul rămâne neschimbat, urmând să existe două serii a câte 12 echipe, primele două clasate mergând în semifinale. De menţionat şi că echipele care nu vor obţine accesul în Liga Elitelor vor evolua, în continuare, în campionatele naţionale U19, respectiv U17.

Printre echipele care vor lua startul peste două săptămâni sunt şanse mari să nu se regăsească, însă, şi Universitatea Cluj. Oficialii echipei nou-promovate în Liga a III-a ar dori ca juniorii clubului să facă „schimbul” între echipa mare şi „U” II pe parcursul sezonului următor, formaţia a doua urmând să fie înscrisă în Liga a IV-a. Potrivit regulamentului Ligii a III-a, Marius Popescu va fi obligat să aibă trei jucători sub 19 ani în permanenţă pe teren, astfel că o eventuală participare a juniorilor U19 în campionatul naţional/Liga Elitelor pare puţin probabilă.

Potrivit unui oficial din cadrul clubului, o decizie finală încă nu a fost luată în acest sens, timpul rămas până la prima etapă, din 12 august, nefiind deloc, însă, de partea Universităţii, termenul de înscriere în competiţiile de juniori expirând luni, 31 iulie.

Un semn de întrebare în privinţa înscrierii în campionatul naţional U19 se pune şi în dreptul celor de la CFR Cluj, totul depinzând de situaţia echipei a doua, care are şanse mari să primească un loc în Liga a III-a. De menţionat că formaţia pregătită de Sorin Oncică a devenit campioană naţională U19 în sezonul trecut, cel mai probabil juniorii CFR-ului urmând completeze, însă, lotul echipei de Liga a III-a în următorul sezon.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.