JSport.roJSport.ro

La şapte ani a început să joace fotbal, deşi primul pas pe stadion l-a făcut la vârsta de un an. Adolescent fiind, 16 ani, a semnat contractul care îi deschidea poarta spre marea lume a fotbalului cu ,,U” Cluj. Mijlocaşul ,,studenţilor”, Alexandru Păcurar, şi-a trecut în portofoliu echipe precum: Dinamo, Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu Jiu, Steaua, ŢSKA Sofia şi Rapid. Acesta a vorbit pentru CJsport.ro despre accidentările din viaţa unui fotbalist, despre echipa preferată, dar a spus şi numele jucătorului cu care ar sta la o bere.

Cum a apărut pasiunea pentru fotbal?

Tatăl meu a fost fotbalist, dar a jucat la un nivel mai scăzut. Probabil, că şi de la el a plecat această pasiune. De la doi-trei ani mă jucam cu tatăl meu prin casă. Mi-a plăcut foarte mult sportul acesta, iar ulterior m-am îndrăgostit de el şi, să zic aşa, am avut şi puţin noroc. Mi-a dat Dumnezeu un pic de talent, iar combinat cu muncă, cu voinţă, am reuşit să răman în fotbal până acum.

Care a fost primul meci văzut pe stadion?

Eu am fost prima dată la un meci de fotbal în cârca tatălui meu. Mi-a spus tatăl meu că aveam un an de zile, dar nu îmi mai amintesc nimic.

Ce calităţi trebuie să aibă un mijlocaş?

Pentru a ajunge la un nivel mare trebuie să ai multe calităţi. În primul rând, calităţile native, gen talentul pe care îl poţi şlefui. Cu talentul trebuie să te naşti, iar apoi ai nevoie de o viziune bună în joc, de muncă şi ambiţie.

Ai avut parte de multe accidentări de-a lungul carierei. Cum ai reuşit să te motivezi?

Cred că accidentările sunt cele mai grele momente din viaţa unui fotbalist. Mi-am revenit de fiecare dată datorită dorinţei mele de a continua, de a reveni pe teren şi faptului că iubesc sportul acesta.

,,L-aş pune să îmi povestească toată cariera lui”

Cât de gravă e accidentarea actuală?

E genul de accidentare de care m-am lovit eu de-a lungul carierei: ruptură fibrilară la gamba stângă. Practic, nu e foarte grav, dar la vârsta mea durează mai mult recuperarea.

Când speri să revii pe teren?

Sper să revin etapa următoare pe teren.

Ce modificări crezi că ar trebui aduse fotbalului românesc pentru a fi unul de calitate?

În primul rând, investiţii mai mari pentru că fără bani nu există nici calitate. Jucătorii de calitate nu vin să joace pe gratis sau pe bani puţini. Ar trebui investit în infrastructură. Aici mă refer la copii şi juniori. Trebuie pus accent pe partea financiară.

Se apropie sferturile de finală UEFA Champions League. Cine crezi că va ridica trofeul anul acesta?

Eu sunt fan Barcelona. Joacă fotbalul care îmi place mie şi în care mă regăsesc. Cu pase scurte, cu posesia mingii, iar echipa e formată din jucători tehnici. Chiar şi fundaşii centrali sunt tehnici. Mi-aş dori să văd o finală Barcelona-Bayern München şi să câştige Barcelona.

Care este jucătorul de fotbal cu care semeni la stilul de joc?

Luis Figo. De mic copil îmi plăcea ca fotbalist, dar şi ca bărbat. Îmi plăcea atitudinea lui.

Cu ce jucător ai sta la o bere şi despre ce ai discuta cu el?

Cu Messi. Cred că l-aş pune să îmi povestească toată cariera lui. Despre femei nu aş avea ce să-l întreb pentru că, din câte am înţeles, e un familist convins. Mai degrabă pe Cristiano l-aş întreba despre femei (râde).

Pe ce stadion visezi să joci cu ,,U” Cluj?

Pe Camp Nou şi să fie un meci oficial, dacă s-ar putea.

Cum ai sărbători câştigarea unui meci decisiv?

Depinde de importanţa meciului. Dacă aş câştiga UEFA Champions League cu ,,U” Cluj contra Barcelonei pot să zic că aş face toate nebuniile care mi-ar trece prin cap la momentul respectiv şi cu siguranţă mi-ar trece multe. Le-aş face pe toate şi aş sărbători cu colegii (râde).

Cum s-ar numi filmul despre suporterii Universităţii Cluj?

Cred că ceva cu ,,Cei mai frumoşi suporteri din ţară”. Aş găsi o denumire mai interesantă, dar cam asta ar fi ideea de bază a titlului.

Care este mesajul tău pentru suporterii lui ,,U”?

Am avut norocul să joc la echipa ,,U” Cluj în toate cele patru Ligi şi indiferent de Liga în care jucam suporterii au fost alături de noi şi pentru asta vreau să le spun că îi apreciez foarte mult. Îi aştept în continuare să ne susţină la fel de tare pentru că, părerea mea, împreună cu ei putem să ajungem din nou în Liga 1 acolo unde îi stă bine unei echipe precum ,,U” Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.