JSport.roJSport.ro

IMG_2700Echipa de sub 19 ani a Universităţii Cluj a câştigat derby-ul din Liga Elitelor cu FC Ardealul, 2-0, ambele goluri fiind marcate de noua vedetă a fotbalului mic clujean, Andrei Iuliu Haţiegan. Decarul lui „U” de la juniori are doar 17 ani, însă un nume care obligă, în condiţiile în care este rudă îndepărtată cu cel care a dat naştere, în 1919, Universităţii Cluj.

„Vă daţi seama, ştiu că am un nume care se confundă cu ’U’ Cluj şi, de ce nu, sper să ajung cât mai repede şi la echipa mare. Eu îmi doresc foarte mult. M-am simţit cu adevărat fotbalist duminică, atunci când am jucat pe Cluj Arena, dar a fost şi un dezavantaj la început, pentru că am avut un pic de emoţii. Mă bucur că golurile mele au adus victoria pentru echipa mea şi mă simt foarte bine. Ar fi inimaginabil pentru noi să apucăm să jucăm în Liga Campionilor rezervată juniorilor”, a spus cel care a fost observat din tribune chiar de către antrenorul echipei de seniori, Marius Popescu.

Tehnicianul echipei la care evoluează deocamdată tânărul jucător, Călin Sălăgean, are doar cuvinte de laudă pentru elevul său, însă îi transmite că mai are de muncit la U19 până să facă pasul la echipa mare.

„El acum este într-o perioadă foarte bună, este într-o foarte mare creştere, iar seriozitatea cu care tratează antrenamentele şi jocurile din ultima perioadă poate să-l ajute să ajungă acolo unde îşi doreşte. Deocamdată mai are de muncit pentru că e un copil de 17 ani şi ştiţi ce greu le-a fost jucătorilor care au ajuns acum la echipa mare a Universităţii şi care s-au lovit de şocul ligii a doua, de meciurile la seniori şi de şiretricurile adversarilor şi arbitrilor, ca să le zic aşa. Va fi greu pentru el, dar e un copil de urmărit, care trebuie să demonstreze”, a declarat, pentru CJSport.ro, Călin Sălăgean.

Iuliu Haţiegan a ajuns la cinci goluri marcate până acum în Liga Elitelor şi are mari şanse să joace cu echipa sa la turneul final de la Mogoşoaia, acolo unde se califică primele două clasate. În acest moment, „U” Cluj ocupă prima poziţie în clasamentul seriei Vest, cu patru puncte peste urmăritoarea sa, FC Ardealul, după nouă etape disputate până acum.

Citiţi şi:FOTO: „U” Cluj e elita la juniori. Derby-ul cu Ardealul a fost câştigat de „şepcile roşii”

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.