JSport.roJSport.ro

Oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj au anunţat datele de start ale noului sezon fotbalistic. Acesta va începe, astfel, în 13 august cu prima etapă a Cupei României, faza judeţeană, după o săptămână fiind programată a doua rundă a acestei competiţii.

Mai apoi, în 27 august se va disputa prima etapă a Ligii a IV-a, campionat care va începe mai devreme cu o săptămână faţă de 2016. Atunci, primul meci a avut loc în 3 septembrie, însă până la finalul turului au fost programate şi două etape intermediare, a cincea, respectiv a noua.

Acum, însă, reprezentanţii AJF vor să vină şi mai mult în ajutorul echipelor şi să nu mai programeze meciuri la mijloc de săptămână, ba mai mult se încearcă şi fixarea jocurilor celor de la Ardealul şi Viitorul Mihai Georgescu vinerea sau în weekend-uri.

Aceste două echipe sunt înscrise şi în Liga Elitelor, competiţie care îşi va schimba formatul din toamnă, formaţiile fiind nevoite să-şi câştige locul la „Elite” printr-un campionat zonal de juniori. Problema, însă, va fi că Ardealul şi Viitorul ar avea meciuri o dată la trei zile cel puţin până la finalul lunii octombrie pentru a-şi obţine calificarea în Liga Elitelor, astfel că cele două formaţii, dacă se vor mai înscrie în Liga a IV-a, vor avea un calendar extrem de aglomerat.

Cu excepţia Ligii a V-a Dej, care va debuta în 3 septembrie, în celelalte patru zone din acest eşalon fotbalistic campionatul va începe tot în 27 august, competiţiile de juniori urmând să ia startul în primul weekend din septembrie.

Potrivit AJF Cluj, între 3 iulie şi 4 august se pot depune dosarele de înscriere în campionat, iar perioada de transferuri va fi între 3 iulie şi 4 septembrie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.