JSport.roJSport.ro
Luceafărul 2010, campioană la Tg. Mureş. Foto: Cupa e.on kinder

Luceafărul 2010 Cluj are parte de unul dintre cei mai buni ani de la înfiinţarea şcolii de fotbal. Prin grupa 2008, micii luceferi au bătut tot în această vară, câştigând şi două turnee importante în mai puţin de două săptămâni.

Competiţia de la Arad, câştigată în luna iunie, plus Braşov Junior’s Cup şi E.ON Kinder Târgu Mureş sunt performanţele grupei pregătite de Adrian Truşcă, în spatele cărora se ascunde o muncă permanentă în această vară.

„Mă declar un antrenor fericit. După muncă, şi răsplată”, este sincer Truşcă, cel care a renunţat la concediu pentru a fi zilnic alături de micii lui jucători.

„În spatele rezultatelor se ascunde o muncă asiduă. În această vacanţă am făcut antrenamente individuale cu doi copii. Am luat un antrenor de portari, pe Călin Tiut, iar el a făcut pregătirea cu doi portari. În fiecare dimineaţă, la ora 09:00, aveam antrenament o oră şi jumătate numai individualizare. A dat şi roade această muncă, pentru că amândoi jucătorii au fost cei mai buni la meciuri, iar portarul a apărat extraordinar. Am luat maxim trei goluri în turnee. Mai apoi, după-amiază pe căldură şi pe ce vreme era, ne mai antrenam o oră şi jumătate cu echipa, cel puţin patru antrenamente pe săptămână. Asta, în condiţiile în care eu nu m-am opus concediilor părinţilor. Fiecare mergea unde voia, doar că noi nu am fost în concediu şi făceam antrenamente cu 8, 10, 12 copii, câţi erau, că am zis că nu pot să meargă toţi odată în concediu”, a explicat Adrian Truşcă vara activă pe care el, alături şi de Mihai Frătean, au avut-o în ultimele luni.

Acesta este fericit acum după perioada prolifică a grupei 2008, aducându-şi aminte şi de începuturile acestei şcoli. Truşcă a ţinut, însă, să mulţumească şi sponsorului care le asigură copiilor cele mai bune condiţii.

„Noi suntem un fel de echipă de cartier, aproape toţi sunt din Mărăşti. Am pornit acum câţiva ani cu trei copii, Luca Lupşa, Luca Ţelină şi David Gubău, făceam cu ei individualizare, iar acum joacă în prima echipă. Eu nu am vedete în lot, doar că sunt foarte bine organizaţi. Asta îmi place mie, să fie jucători disciplinaţi, pentru că prin asta am construit o echipă şi toţi ne respectă în ţară. Poate mai puţin aici la Cluj, că există sentimenul ăsta de invidie, dar am câştigat cinci din şase turnee la care am participat în 2017. Acum toţi ne dau culoarul cel mai greu, că ne cunosc toţi, dar câştigăm meciurile şi apoi ne facem noi culoarul uşor. Avem şi un sponsor puternic lângă noi, Wooden Technic, care ne sprijină necondiţionat, ne ajută foarte mult, este lângă noi mereu şi putem oferi cele mai bune condiţii copiilor. De la mingi şi echipamente, până la terenuri de antrenament şi cazare în deplasări, oferim toate condiţiile, iar asta se vede în rezultate”, a mai spus Adrian Truşcă.

Echipa sa va merge şi la două turnee în străinătate, unul în Ucraina şi altul în Germania, acesta din urmă organizat chiar de Bayern Munchen, dar va juca şi în competiţiile interne ale AJF Cluj din această toamnă.

„Noi întotdeauna ne comparăm cu echipele foarte bune şi încercăm, în intervalul de timp când ne întâlnim cu ele, să ne ridicăm peste ca valoare. Dar asta o putem face doar datorită muncii noastre”, a conchis „antrenorul fericit” Adrian Truşcă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.