JSport.roJSport.ro
Stadionul Vointei Cetate (foto: stadiumromania)

Universitatea Cluj va disputa, miercuri, primul meci oficial al noului sezon.

„Şepcile roşii” vor merge la Orheiu Bistriţei, acolo unde au şanse mari să obţină calificarea în turul secund al Cupei României.

Venirea alb-negrilor în localitatea situată la 10 kilometri de Bistriţa reprezintă un motiv de sărbătoare pentru echipa care a câştigat, sezonul trecut, faza judeţeană a Cupei României. Oficialii Voinţei, însă, nu îşi fac mari speranţe din punct de vedere sportiv.

„Va fi o sărbătoare pentru noi acest meci. Staţi liniştit, că nu ne facem speranţe. Ştim că nu avem şanse la victorie, mai ales că băieţii mei sunt de o lună jumate în vacanţă. Nu avem de demonstrat nimic la nimeni. Poate singura noastră şansă ar fi terenul cam rău, că ei vor plimba mingea şi poate îi va încurca puţin asta. Dacă se juca acest meci după finala Cupei României din iunie, poate că le era mai greu, dar aşa… Cu toate că am fotbalişti în echipă, majoritatea de Liga a II-a şi a III-a, Petrean a fost la Tărlungeni, Patca la Pojorâta, Măjer a jucat pe la Sibiu, Tulcea, Galaţi, dar nu suntem pregătiţi fizic. Pentru comuna noastră, dar şi pentru întreg fotbalul bistriţean, că atât a mai rămas din el, acest meci e o sărbătoare. Vor fi mulţi care vor veni de la Bistriţa ca să o vadă pe «U» Cluj. E Sabău, care a fost antrenor la Gloria, Marius Popescu, jucător la Bistriţa, şi e normal să vină lumea mai mult pentru ei, decât pentru noi. Nu putem, la ora actuală, să ne punem cu ei şi, sincer, obiectivul e să nu luăm multe goluri”, a spus, pentru CJSport.ro, antrenorul Voinţei Cetate, Gabriel Bozga, echipa sa terminând pe locul doi sezonul trecut al Ligii a IV-a.

Meciul se va juca, până la urmă, la Orheiu Bistriţei, deşi s-a luat în discuţie şi varianta ca partida să se desfăşoare pe stadionul „Jean Pădureanu”, din Bistriţa. Cum situaţia acelei arene este motiv de dispută în instanţă, un executor judecătoresc a interzis organizarea meciului pe stadionul bistriţean.

„Am vorbit la Bistriţa, dar nu vrea să ne lase executorul judecătoresc să jucăm acolo. Am vrut şi finala Cupei României, faza pe judeţ, să o jucăm tot acolo, dar nu s-a putut. Am fost refuzaţi şi acum. Noi avem la Orheiu o singură tribună, dar, în total, cred că ar intra cam 1.000 de spectatori la meci. Avem câteva normative pe care trebuie să le îndeplinim şi încercăm să facem cât putem. Intrarea spectatorilor va fi liberă”, a declarat şi primarul comunei bistriţene, Lucian Tarniţă.

Partida de miercuri va începe la ora 17:30, câştigătoarea urmând să avanseze în turul II al Cupei României.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.