Echipa naţională a României a câştigat meciul amical cu Turcia, 2-0, disputat joi seara pe stadionul din Gruia.

Ambele goluri au fost marcate de Gheorghe Grozav, la frumuseţea jocului contribuind şi cei aproximativ 16.000 de spectatori, care l-au impresionat şi pe selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu.

Oferte echipament Joma - pentru CluburiCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Numele celui mai important antrenor din istoria României a fost scandat atât la pauză, cât mai ales la final, Lucescu oprindu-se câteva secunde la intrarea în tunel pentru a-i saluta pe românii din tribune. De asemenea, Niţă şi Alibec au fost încurajaţi „suplimentar” la această partidă, sprijinul arătat de suporteri „tricolorilor” mulţumindu-l şi pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„A fost o surpriză plăcută pentru mine publicul. Dar, dincolo de raportul pe care l-a avut cu mine, remarc participarea publicului la acest meci. A fost o atmosferă extraordinară de fotbal, într-un meci de pregătire s-a comportat foarte bine şi a împins echipa la joc, la un angajament total. Cred că a avut o parte din merite pentru ritmul în care a jucat România”, a declarat Lucescu, premiat de Federaţia Română de Fotbal înaintea acestui meci.

Cel mai emoţionat de pe teren a fost portarul Florin Niţă, al cărui nume i-a fost strigat de spectatori la debutul pentru echipa naţională, goalkeeper-ul FSCB-ului găsindu-şi cu greu cuvintele la final. „Acest moment l-am aşteptat de când m-am apucat de fotbal. E un moment unic şi mi-am dorit asta de mic copil. Am simţit o mare onoare să apăr poarta echipei naţionale şi sunt foarte fericit. Cred că voi înrăma acest tricou”, a spus Niţă.

Jucătorul decisiv în victoria contra turcilor a fost, însă, Gicu Grozav, aflat sub contract chiar cu echipa turcă Karabukspor. În mare formă şi la declaraţii, jucătorul originar din Alba Iulia a spus că abia aşeaptă să se întoarcă la echipa sa de club. „Nu mă tem să mă întorc în Turcia, chiar o să mă duc cu sufletul la gură acolo. Să fac mişto poate e mult spus, dar râdem în vestiar, glumim şi ne simţim bine. Mă bucur că am reuşit să facem aceşti suporteri fericiţi”, a precizat şi atacantul în vârstă de 27 de ani.

“Atmosfera a fost foarte frumoasă şi întotdeauna la Cluj atmosfera a fost la fel. Ne dorim ca echipa naţională să joace oriunde în ţară şi oriunde infrastructura permite”, Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.