JSport.roJSport.ro

sediu UIncertitudinea legată de viitorul actualei echipe Universitatea Cluj a dus, ieri, la constituirea asociaţiei „Club Sportiv de Fotbal «Alb-Negru» al studenţilor clujeni”, un proiect care este gata să ducă mai departe tradiţia Universităţii Cluj.

Primăria şi universităţile clujene şi-au dat mâna pentru „noul «U» Cluj”, iar acum toţi cei implicaţi aşteaptă o mutare din partea actualei conduceri de la Bucureşti a Universităţii Cluj. Cum Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că termenul limită de înscriere în Liga a II-a este 15 iulie, iar pentru echipele doritoare să joace în Liga a III-a acesta este 20 iulie, au mai rămas mai puţin de două săptămâni până când FRF ar trebui să primească o hârtie oficială dinspre Cluj.

În acest context, administratorul judiciar al Universităţii, Marieta Anastasescu, a primit, aseară, o solicitare din partea primăriei clujene de a grăbi lucrurile, în sensul în care municipalitatea vrea să afle un calendar ferm de la Bucureşti legat de înscrierea echipei în campionatul următor şi, mai ales, în care dintre ligi. Actuala conducere a lui „U” aşteaptă în continuare un răspuns, însă, de la investitorii italieni, care au venit din nou în România şi au mai purtat o nouă rundă de negocieri legată de eventuala preluare a echipei clujene, doar că Primăria pune presiune pentru a vedea ce paşi ar trebui făcuţi în viitorul apropiat.

Contactat de CJSport.ro, consilierul local Radu Constantea a dat de înţeles că, în eventualitatea în care vechiul „U” nu îşi va mai putea continua activitatea, Clubul Sportiv „Alb-Negru” va încerca să obţină o derogare din partea FRF şi să înscrie noul „U” chiar în Liga a III-a, campionat care va începe în 27 august sau 3 septembrie. Cum această cerere ar veni din partea unei asociaţii nou create, fără vechime sportivă, o astfel de decizie va putea fi luată doar de Comitetul Executiv.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.