CFR Cluj a câştigat la un scor care nu arată neapărat realitatea din teren, 3-0 cu FC Hermannstadt.

După un joc în care sibienii au avut mai multe şuturi pe poartă decât clujenii, CFR-iştii s-au impus datorită experienţei şi a pragmatismului şi au revenit pe primul loc în clasamentul Ligii 1.

Cu o echipă din nou schimbată complet faţă de cea care a început meciul din cupele europene, CFR-ul nu a avut, însă, mari probleme în prima repriză. După un sfert de oră, Păun chiar a reuşit să deschidă scorul cu o execuţie asemănătoare cu cea din meciul cu Chindia. Feroviarii au liniştit apoi jocul şi doar Caiado, cu un şut-centrare scos cu capul de Mureşan, le-a dat emoţii spectatorilor din Gruia. Fără să-şi mai dorească neapărat ceva de la ofensivă, clujenii s-au mulţumit cu 1-0, scor înregistrat şi la pauză.

Sibiul a ieşit mai decisă de la vestiare, iar Măţel a trimis un şut periculos reţinut de Vâtcă în minutul 50. După doar două minute, portarul clujenilor a avut o intervenţie mare la un şut deviat al lui Joalisson şi se părea că un gol al sibienilor părea doar o chestiune de timp. Schimbările pe care le-a făcut Petrescu, Sylla şi Omrani, aveau să taie din elanul oaspeţilor, iar CFR-ul şi-a regăsit din nou liniştea în defensivă. Ba chiar putea să mai şi înscrie, la şutul pe lângă al lui Costache, din minutul 65.

Vâtcă s-a mai evidenţiat o dată la un şut al lui Dandea, venit în urma unui corner, după care meciul s-a liniştit aproximativ un sfert de oră. Odată cu intrarea lui Cordea, sibienii au început să preseze tot mai mult, iar Petrişor Petrescu a avut ghinion în minutul 82, atunci când şutul său a nimerit doar bara. La faza imediat următoare însă, clujenii au reuşit să marcheze pe contraatac. Omrani a lovit bara după o centrare, iar mingea a ajuns la Costache, care a împins.-o cu puţin noroc în poartă.

În minutul 89, Omrani a stabilit scorul final dintr-un penalty, 3-0 pentru CFR, care are şanse mari să rămână pe primul loc în clasament şi la finalul etapei a cincea. Clujenii au câştigat patru din cele cinci meciuri jucate în acest start de sezon în Liga 1.

CFR Cluj

Vâtcă
Peteleu
Cestor
Mureşan
Butean
Păun
Hoban
Itu
Pereira
Ţucudean
Costache

Au mai intrat: Sylla, Omrani, Burcă. Antrenor: Dan Petrescu

FC Hermannstadt

Figueiredo
Opruţ
Luchin
Dandea
Măţel
Santos
Buzan
Joalisson
Caiado
Petrescu
Debeljuh

Au mai intrat: Yazalde, Blănaru, Cordea. Antrenor: Costel Enache

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte