JSport.roJSport.ro

IMG_4562Cea mai bună echipă clujeană din Liga a IV-a, AS Potaissa 2011 Turda, nu va avea drept de promovare în al treilea eşalon fotbalistic al României. Formaţia care va ierna pe prima poziţie în clasament, la şase puncte peste ocupanta locul doi, plăteşte tribut neprezentării la baraj în sezonul trecut, atunci când, din motive financiare, nu a jucat cu Luceafărul Oradea meciul decisiv pentru promovarea în Liga a III-a.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj, Vasile Marc, cel care şi-a pierdut încrederea în oficialii turdeni.

„A fost o ruşine ce s-a întâmplat atunci, minunea minunilor. Clujul, un judeţ aşa de mare, a avut echipă calificată la baraj, iar cei de la Turda nu au fost în stare să găsească 30 de milioane (n.r.-3.000 RON) ca să meargă la baraj. Primăria nu le-a dat, ei nu au putut, iar AJF-ul nu avea cum să-i ajute. Adică, în momentul în care nu mi-ai plătit mie ce aveai de plătit, cum să te ajut? Acum nu o să-i mai las să meargă la baraj, asta e sigur, am şi băgat decizia în Biroul Executiv. Nu mă pot duce la FRF să zic că participă şi apoi că nu mai participă. Dacă nu au avut credibilitate în Turda să găsească 30 de milioane, poţi să mai spui ceva? Nu mă pot face de minune iar cu ei, nu mai am încredere”, a declarat, pentru CJSport.ro, Vasile Marc.

Ba mai mult, şeful fotbalului clujean a mai precizat că Potaissa, care are restanţe pe mai multe luni în principal la baremurile de arbitraj, ar putea fi şi exclusă din campionat.

„Au de plătit 60 de milioane şi au termen până la finalul anului. Le-am trimis o notificare prin care le-am zis că-i suspend la primul meci şi nu-i programez dacă nu sunt la zi cu obligaţiile financiare. I-am tot păsuit până acum, mi-au tot povestit că Primăria le dă bani, le dă bani şi pe baza asta i-am lăsat să joace, au jucat pe credit, practic. Şi acum tot pe credit joacă pentru că nu-s în stare să-mi scoată banii. Dacă nu va plăti, Potaissa nu va fi programată în campionat la prima etapă din retur”, a fost tranşant Vasile Marc.

Conform regulamentului, la a doua neprogramare o echipă va fi exclusă automat din competiţie, astfel că pe formaţia turdeană o aşteaptă o primă parte a anului 2016 extrem de complicată, în ciuda faptului că, pe plan sportiv, nu pare a avea probleme. Astfel, lupta la promovare este redeschisă brusc, între locurile doi şi şase din clasamentul Ligii a IV-a existând o diferenţă de doar trei puncte. Cine va termina pe poziţa secundă acest campionat, în cazul în care Potaissa nu va fi ajunsă, va juca un meci de baraj împotriva campioanei Ligii a IV-a dintr-un alt judeţ, meciurile urmând să fie trase la sorţi.

Returul se va relua la jumătatea lunii martie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.