JSport.roJSport.ro

olimpia cluj campioanaOlimpia Cluj a cucerit cel de-al şaselea titlu de campioană din palmaresul echipei, jucătoarele fiind premiate duminică, în cadrul unei festivităţi organizate la baza Ardealul. Clujencele ţintesc cel de-al şaselea event consecutiv, marţi fiind programată finala Cupei României cu ASA Târgu-Mureş.

“Suntem bucuroşi de acest nou titlu, totdeauna pot să apară surprize, nu este uşor să le motivezi în permanenţă pe jucătoare, după meciuri în care am câştigat cu 20-0, cum nu a fost uşor să le ridici moralul şi după ce pierzi cu 0-9 cu PSG în Liga Campionilor. Luptăm pe mai multe fronturi, majoritatea fetelor sunt convocate la loturile naţionale. Am avut şi emoţii, în special după ce am făcut egal în retur cu ASA, apoi a venit play-off-ul, punctele s-au înjumătăţit şi am fost doar la 1 punct în faţa lor, însă ele au cedat la Iaşi şi atunci lucrurile s-au lămurit în mare parte”, a explicat Mirel Albon, pentru Cjsport.

De precizat că antrenorul se află la cel de-al 22-lea trofeu în fotbalul feminin românesc, după 7 titluri şi 4 Cupe cu Clujana şi 6 titluri şi 5 cupe cu Olimpia.

Formaţia din Cluj mai are de disputat sâmbătă o restanţă din campionat, tot cu ASA, care nu mai poate schimba configuraţia clasamentului, iar Mirel Albon ar putea menaja mai multe jucătoare, care fac parte şi din prima reprezentativă a României, care va întâlni pe 2 iunie Albania.

Aşteaptă nume noi din alte ţări

Olimpia Cluj va evolua în grupele Champions League, unde este cap de serie şi are ca obiectiv depăşirea acestei faze a competiţiei. “După aceea depinde cu cine cazi, dacă întâlneşti formaţii din Germania sau Franţa (calificate direct în faza eliminatorie, n.red.) este o misiune imposibilă. Ne dorim însă să ieşim din grupe, să ne facem punctajul, astfel încât să sperăm că pe viitor putem deveni cap de serie şi în şaisprezecimi. Acest lucru este posibil dacă apar campioane noi în alte ţări, în faţa cărora am avea un punctaj mai bun, care se calculează după punctele obţinute ca echipă şi după coeficientul de ţară”, a explicat antrenorul.

Olimpia Cluj poate bifa marţi cel de-al 12-lea trofeu, urmând să întâlnească de la 16.30 ASA Târgu-Mureş, în finala Cupei României.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.