JSport.roJSport.ro
foto: facebook/cupahagidanone

Grupa 2005 a academiei de fotbal Luceafărul Cluj-Napoca a reuşit performanţa de a câştiga faza naţională a turneului mondial Danone Nations Cup, după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti în finala de la Ovidiu.

Astfel, micii jucători sub 12 ani au ajuns între primele 32 de echipe din lume la acest nivel şi se vor lupta pentru titlul mondial la New York.

Formaţia pregătită de Stan David şi Gigi Vînău a avut o zi perfectă duminică, la turneul disputat pe stadionul de la „Academia Hagi” şi a câştigat semifinala cu CSU Craiova, 3-1, iar mai apoi finala cu Dinamo, 2-0. În urma acestor rezultate, fotbaliştii clujeni s-au calificat la Campionatul Mondial rezervat copiilor sub 12 ani, turneul de la New York având loc între 22 şi 24 septembrie. Tot ieri, grupa 2006 a reuşit calificarea în finala naţională de la Buftea, acolo unde va juca împotriva Academiei Hagi.

„A fost cea mai fericită zi din viaţa mea. Să obţii aceste două performanţe şi, mai ales, să câştigi Cupa Hagi Danone, acolo unde Academia Hagi a deţinut monopolul, este ceva incredibil. Plus că am avut şi o grupă grea, cu Steaua şi Dinamo. Vom reprezenta la turneul mondial Clujul, în primul rând, şi România, acolo nu mai jucăm sub numele de Luceafărul. Ştiam că avem şanse mari să câştigăm, dar am preferat să las să meargă de la sine totul şi, sincer, nu m-am documentat despre ce înseamnă exact turneul final de la New York. Acum voi începe să mă interesez, să vedem ce şi cum, şi sper să mă ia antrenorii şi pe mine la New York”, a declarat, bine dispus, preşedintele Academiei Luceafărul Cluj, Marius Stan.

Roş-albaştrii au obţinut şi două titluri individuale după competiţia de ieri de la Ovidiu, Andrei Vînău fiind desemnat golgheterul turneului, în timp ce Matei Moraru a primit trofeul pentru cel mai tehnic jucător.

La startul Danone Nations Cup din fiecare an participă peste 2,5 milioane de copii din întreaga lume, doar cei mai buni din 32 de echipe ajungând la turneul final. Ambasadorul competiţiei este Zinedine Zidane, singurul antrenor care a câştigat de două ori la rând Liga Campionilor, campioana en-titre fiind Germania, care a învins Japonia în finala de anul trecut, disputată la Paris.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.