JSport.roJSport.ro

IMG_4562Liderul Ligii a IV-a Cluj, Potaissa Turda, traversează un retur sub aşteptări până acum. Formaţia pregătită de Dorin Suciu a primit şapte goluri în ultimele două etape tocmai de la principalele contracandidate la locul 1, Armenopolis Gherla, respectiv Luceafărul 2010 Cluj, însă adevăratele probleme sunt altele în vestiarul Potaissei.

Jucătorii liderului au pus bani din propriul buzunar pentru a putea să se prezinte la meciul de ieri cu Luceafărul, iar situaţia are toate şansele să se repete şi la deplasările viitoare. Nimeni nu pare a fi interesat de soarta echipei care a câştigat campionatul anul trecut, din cauza aceloraşi probleme financiare turdenii neputându-se prezenta la jocul de baraj, iar optimismul pare că a dispărut complet la Turda.

“Aproape sigur nu vom termina acest campionat. Suntem 90% convinşi. Viitorul e foarte negru la echipa asta. Acele penalizări către AJF au fost plătite, dar acum nu mai sunt bani la echipă. Primăria nu ne ajută, ea numai handbal vede, deşi cu două salarii pe lună existente la echipa de handbal poate fi ţinută un an întreg echipa de fotbal, chiar pe locul 1”, ne-a declarat o sursă din interiorul echipei turdene.

Contactat de CJSport.ro, primarul Tudor Ştefănie a explicat că autorităţile locale nu pot, din punct de vedere legal, să sprijine acum echipa de fotbal, ci doar din vară, adică de la începutul unui nou sezon competiţional.

“Potaissa Turda este o asociaţie privată, ea nu e a Primăriei Turda. Ei nu au putut să intre într-o formulă de aprobare de finanţare anul acesta, decât prin hotărârea Guvernului nr. 350. Întrucât consilierii nu au dezbătut această procedură de finanţare pe mai multe domenii de activitate, ei nu au putut intra în finanţare la începerea returului de fotbal. Din vară ei pot fi finanţaţi pe o hotărâre de Consiliu Local, pe un parteneriat care va exista, dar nu se poate finanţa o activitate sportivă în derulare. Îi cunosc foarte bine pe cei de la fotbal, îi apreciez, sunt jucători care lucrează şi în Primărie, însă îi pot sprijini doar în conformitate cu prevederile legale. Ideea noastră este de finanţare a unui club care să aibă ca obiect principal de activitate copiii şi juniorii, apoi clădirea, în doi-trei ani, a unei echipe performante, cu jucători locali”, ne-a declarat edilul din Turda.

Pe de altă parte, Tudor Ştefănie a ţinut să sublinieze şi faptul că Primăria sprijină echipa de fotbal prin punerea la dispoziţie a stadionului şi plata utilităţilor, dar şi că echipa de handbal este finanţată pe baza unui parteneriat mai vechi, handbaliştii primind în fiecare an o anumită sumă prevăzută în bugetul local.

În campionatul Ligii a IV-a, formaţia turdeană mai are doar două puncte avans faţă de urmăritoarele Armenopolis şi Luceafărul, în aceste condiţii părând a fi doar o chestiune de timp până când elevii lui Dorin Suciu vor ceda fotoliul de lider.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.