JSport.roJSport.ro

Antrenorul echipei CS Floreşti, Călin Budişan, a reacţionat dur după ultimul rezultat al echipei sale, 1-1 cu Unirea Iclod.

Acesta a anunţat că „a început războiul” său cu AJF, ameninţând chiar şi cu plângeri penale, dând de înţeles că Sticla Turda este avantajată de anumite decizii pe care le iau oficialii forului clujean.

Aşa cum era de aşteptat, declaraţiile lui Călin Budişan au stârnit reacţii în special la nivelul Ligii a IV-a, una dintre acestea venind chiar din partea Sticlei Turda. Prin vocea antrenorului Artur Podar, actualul lider al clasamentului a spus că diferenţa de şase puncte existentă în ierarhie nu se datorează AJF-ului, ci strict jocului prestat pe teren, menţionând şi că arbitrii la care Budişan face referire nu sunt din Turda, aşa cum pretinde reprezentantul Floreştiului.

„Am citit declaraţia domnului Budişan şi pot spune că îmi pare foarte rău că dumnealui vede aşa lucrurile. Locul pe care îl ocupăm în momentul de faţă se datorează exclusiv eforturilor noastre din teren, diferenţa de şase puncte dintre Turda şi următoarele două clasate, Gherla şi Floreşti, neputând fi atribuită AJF-ului. Golaverajul echipei noastre este mai mult decât elocvent. Doresc să mai fac o precizare referitoare la declaraţia dumnealui. Arbitrii la care dumnealui face referire nu sunt nicidecum din Turda, ci din Câmpia Turzii. Rivalitatea dintre aceste două oraşe, din punct de vedere fotbalistic, este una recunoscută, aşa că favorizarea Turzii de către arbitri din Câmpia Turzii este foarte puţin probabilă. Cei doi arbitri de care se vorbeşte sunt domnul Jucan Sergiu şi domnul Suciu George. Vreau să mai spun doar atât. Am reacţionat la declaraţia domnului Budişan strict pentru că mi se pare extrem de nedrept faţă de munca jucătorilor mei. În primul rând, aceştia muncesc (chiar în ture de noapte) sau studiază, vin la antrenamente, la meciuri şi dau tot ce au mai bun pe teren. Spunea domnul Budişan că dacă suntem mai buni, s-o demonstrăm pe teren. Ei bine, noi am făcut exact asta. Indiferent de cât de puţin le place unora să ne recunoască meritele”, este dreptul la replică trimis de către antrenorul Sticlei Turda, Artur Podar.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Mircea Ciglenean, a făcut un apel la obiectivitate, ţinând să sublinieze că suspiciunile existente în jurul arbitrilor nu îşi au locul. Potrivit lui Ciglenean, arbitrajul clujean este, în anumite situaţii, peste fotbalul care se practică în Liga a IV-a.

„M-aş bucura ca domnul Budişan să încerce să fie puţin mai obiectiv. Cred că noi suntem un neam de suspicioşi. Chiar vă închipuiţi că cineva care arbitrează un joc îşi permite să facă măgării? Vă garantez că nu. Poate să greşească, a greşit Haţegan acum, arbitrul numărul 1 al României, dar sunt convins că nu a făcut-o intenţionat. Vă rog să mă credeţi, pe cuvânt de onoare, că aceste suspiciuni nu îşi au rostul. Nu pot de fiecare dată să trimit o super brigadă de arbitri. Din păcate, unii uită la ce nivel joacă. Ne străduim să nu avem probleme, dar nu există niciun element intenţional în toată treaba asta. Sunt situaţii când arbitrii sunt peste nivelul Ligii a IV-a şi m-aş bucura să daţi ca exemplu aici meciul Sticla Turda-Olimpia Gherla. Ne străduim să nu creăm niciun fel de suspiciune. AJF, respectiv Comisia Judeţeană de Arbitri, nu are absolut niciun fel de influenţă asupra desfăşurării jocului, asupra rezultatului şi asupra arbitrului”, ne-a declarat şeful arbitrilor clujeni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.