foto: Vulturul Mintiu Gherlii/facebook

Vulturul Mintiu Gherlii a fost exclusă din campionat din cauza unor nereguli găsite în actele clubului existente la AJF.

Victoria Cluj, care evoluează în continuare sub numele de CS Supporter, a fost echipa care i-a “pârât” pe cei de la Mintiu.

La începutul anului, oficialii Mintiului au declarat la AJF că şi-au schimbat numele în Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, însă în actele depuse se pare că era vorba de înfiinţarea unui alt club. Au urmat, evident, nereguli legate de înregistrarea transferurilor de jucători şi s-a ajuns în situaţia în care echipa juca pentru un club care nu era afiliat la AJF.

“Am cercetat toată documentaţia pe care o aveam la sediul AJF Cluj, toate actele depuse şi am constatat că acest club nu e afiliat conform regulamentului în vigoare. Declaraţia dânşilor, în momentul în care au venit în campionat, a fost de schimbare denumire nume şi nu au declarat că sunt un club nou înfiinţat, ceea ce reiese din documentaţia pe care o avem noi la AJF. Şi, automat, nefiind afiliat la AJF, a participat în competiţii deşi nu era regulamentar şi statutar”, a declarat preşedintele AJF Cluj, Teodora Albon.

Cei de la Mintiu îşi recunosc greşeala, dar au semne de întrebare şi legate de fosta conducere care, spun ei, nu au verificat actele atunci când au fost depuse. Chiar dacă nu mai au posibilitatea de a face apel pe plan local, oficialii Vulturului se gândesc să meargă la FRF. Până atunci, pregătesc o surpriză.

“Sunt împăcat că am realizat ceva cu aceşti jucători şi nimeni nu poate să conteste valoarea pe care o avem. Garantat, pot să zic, terminam campionatul detaşat de locul 2. Le mulţumesc tuturor, jos pălăria pentru ei, sunt cei mai buni din liga a patra. Ne-am făcut treaba pe teren, dar în rest, ce ţine de acte, de vize, nu a depins de mine. Nu ne oprim aici, însă, pe plan fotbalistic. O să am o discuţie cu ei şi poate va fi o surpriză, să fim tot în Liga a IV-a, tot aceiaşi jucători. Poate ne întâlnim şi din retur, la altă echipă”, a spus antrenorul Mintiului, Gică Cotuţ.

Odată cu excluderea Mintiului, noul lider al campionatului e Arieşul Mihai Viteazu. Formaţia lui Valentin Şandru are patru puncte peste CS Supporter şi ar fi jucat chiar duminică derby-ul cu Mintiu, în deplasare. Clujenii pregătiţi de Călin Moldovan au şi un meci în minus faţă de Arieşul şi, odată cu dispariţia Mintiului, au şanse mai mari la locul 1. Vulturul a câştigat 11 din cele 12 meciuri jucate şi avea patru puncte în fruntea clasamentului peste Arieşul Mihai Viteazu.

“E o situație aproape imposibil de înțeles pentru că nimeni nu putea concepe că e posibilă. Din păcate, sunt multe lucruri de neconceput întâmplate pe vremea fostei conduceri și care atârnă greu pe umerii actualei conduceri. Nu știu dacă suntem favoriţi acum la primul loc. Noi în fiecare an reușim să evităm promovarea în ultimul minut sau în ultimul meci. Anul ăsta părea că ne descurcăm mult mai bine și ne îndeplinim obiectivul încă din tur, dar acum sunt confuz puțin. Parcă văd că tot în ultima etapă o dăm de gard”, a comentat situaţia preşedintele CS Supporter, Mihai Hossu.

Turul Ligii a IV-a se va încheia în acest weekend, odată cu etapa a 13-a.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

5 COMENTARII

  1. Doamna Albon(revoluționara AJF-ului din Cluj), la începutul campionatului ați verificat actele respective?Nu cumva aveați obligația să le verificați?In caz că nu ați avut (puțin probabil), ați dat un caiet de sarcini președinților de club pe care mai apoi să îl verificați???NU CRED….Ați luat cea mai ușoara decizie….DE FRICĂ… Cheltuielile survenite in urma disputări jocurilor cine le suportă??? Vă spun eu…Voi… Show-ul de acum incepe și capetele de acum o să pice…

  2. Este incredibil cum aceasta Doamna, venita la conducerea AJF Cluj pe cai mari, face dovada ca nu are cunostiinte elementare de organizare, de aplicare a regulamentelor . La inceputul campionatului era obligatia AJF sa constate valabilitatea documentelor depuse de echipe ! Asa cum AJF a mai “executat” o echipa care ar fi folosit un jucator care nu avea contract semnat cu echipa la care juca, el cred ca intra pe nevazute in teren fara ca antrenorul sa observe!! Numai ca daca Doamna ar fi cunoscut art.34 din ROAF Ajf Cluj ar fi aflat ca un jucator poate activa in campionatele Ajf si in calitate de AMATOR daca nu a semnat un cotract !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.