JSport.roJSport.ro
foto: facebook/Vulturul Real Fundătura

AS Vulturul Real Fundătura, ocupanta locului al patrulea în Liga a V-a, zona Gherla, va disputa duminică cel mai important meci al istoriei sale de 15 ani.

Echipa pregătită de Ioan Dobocan, care este şi preşedintele clubului, va întâlni Universitatea Cluj în sferturile de finală ale Cupei României, însă jucătorii Realului nu par a fi în totalitate încântaţi de acest meci.

Cum stadionul din Fundătura nu îndeplineşte condiţiile unei astfel de partide, acolo neexistând nici vestiare, jocul a fost mutat la baza din Iclod, nu pe Cluj Arena, însă, aşa cum îşi doreau componenţii echipei de lângă Gherla. Din cauza costurilor ridicate de organizare a acestui joc pe al doilea cel mai mare stadion din România, aproximativ 3.500 de euro, partida se va disputa la Iclod, de acest lucru fiind nemulţumiţi şi susţinătorii Realului din satul Fundătura.

„Suntem nerăbdători când ne gândim la meciul cu «U» Cluj, însă nu e o atmosferă foarte încântătoare, ca să zic aşa, pentru că băieţii s-au aşteptat să jucăm pe Cluj Arena. E Universitatea, echipă mare, şi speram să jucăm acolo, însă am înţeles că sunt cheltuielile mari de organizare aşa că vom juca la Iclod. Lumea de la noi din sat e nemulţumită, pe de altă parte, că nu jucăm la Fundătura, pentru că acolo am jucat cu CFR Cluj II acum vreo patru ani, tot în Cupa României, dar acolo nu prea avem condiţii. Asta e, părerile sunt împărţite şi la suporteri, care ar fi vrut să jucăm la Fundătura, şi la jucători, care şi-ar fi dorit pe Cluj Arena. Jucăm la Iclod, aici unde este gratis”, ne-a spus preşedintele-antrenor al Realului Fundătura, Ioan Dobocan, echipa sa disputând toate meciurile din acest an 2017 la Iclod fără ca Primăria să ceară vreo taxă.

Au existat şi discuţii pentru fixarea unor preţuri la bilete, însă în cele din urmă s-a renunţat la această variantă, astfel că intrarea la partida de duminică va fi liberă.

„Am vrut să facem în aşa fel încât să avem nişte bani pentru echipă, de o minge sau de alte lucruri, dar nu are rost pentru că sunt complicate treburile. Nu ne-am gândit nici să împărţim cheltuielile de organizare pe Cluj Arena pentru că doar eu mă ocup material de echipă, în funcţie de posibilităţi. În Liga a V-a primăria ne suportă baremurile de arbitraj, în rest ne descurcăm cum putem. Va fi intrarea liberă, am înţeles că va exista şi Jandarmerie, o ambulanţă de la Gherla, vor fi ok condiţiile. Sperăm ca vremea să fie şi ea bună”, ne-a mai declarat oficialul Realului.

Pentru jucătorii echipei din Fundătura acest meci are şi o valoare sentimentală, aproape toţi fiind suporteri ai Universităţii Cluj. Chiar dacă sunt conştienţi că le va fi extrem de greu duminică, aceştia se agaţă de cea mai mică speranţă.

„Este un meci deosebit pentru noi, pe care nu îl joci în fiecare zi. Eu îmi doresc ca ei să nu joace cu titularii, poate se gândesc că e Liga a V-a, să le dea şi altora şansa să joace, şi de ce să nu câştigăm? Crede-mă, că sperăm. Oricum, şi dacă o repriză vom fi egalii lor şi asta poate fi o bucurie, pentru că fizic ne vor domina”, a spus şi Claudiu Coldea, unul dintre jucătorii Realului care speră să facă un meci mare duminică.

Partida dintre Real Fundătura şi Universitatea Cluj va începe la ora 15:00, câştigătoarea urmând să se califice în semifinalele Cupei României, faza judeţeană.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.