JSport.roJSport.ro
“U” Cluj şi Olimpia Gherla sunt pe primele două locuri în Liga a IV-a

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, cu cinci luni înaintea finalului de sezon, că echipele care vor termina pe locul 1 în Ligile a IV-a vor fi nevoite să dispute meciuri de baraj, tur-retur, pentru a promova în Liga a III-a.

Asta deşi, la începutul campionatului, potrivit unor surse din AJF Cluj, reprezentanţi ai FRF i-ar fi informat că nu se vor mai disputa jocuri de baraj în acest sezon, din cauza problemelor financiare ale multor echipe de Liga a III-a şi a IV-a. Ba mai mult, această măsură ar fi fost gândită chiar pentru vara lui 2016, însă atunci partidele s-au jucat “pentru că era timpul prea scurt pentru a se mai face modificări”.

Dacă nu se va mai schimba ceva până la finalul returului, Universitatea Cluj, echipa văzută chiar şi de rivalii din campionat câştigătoarea Ligii a IV-a, va juca două meciuri în plus pentru a-şi asigura promovarea în Liga a III-a. Turul va avea loc în 17 iunie, iar returul o săptămână mai târziu, adversarul lui “U” urmând să fie tras la sorţi din rândul campioanelor judeţelor aflate în apropierea Clujului.

Anul trecut, cea mai bună echipă a judeţului Cluj, Viitorul Feleacu, a jucat barajul împotriva câştigătoarei Ligii a IV-a Arad, Gloria Lunca Teuz Cermei, arădenii promovând în Liga a III-a după prelungirile returului de la Cluj.

De altfel, din 2010 încoace, doar două echipe clujene şi-au câştigat dreptul de a promova în Liga a III-a, Unirea Floreşti şi Unirea Jucu, anul trecut fiind prima oară când s-a jucat în sistem tur-retur.

Rezultate baraj promovare Liga a III-a, ultimele şapte sezoane:

2009/2010: Unirea Floreşti – FC Hunedoara (HD) 2-0 (stadion Blaj)

2010/2011: Voinţa Livezile (BN) – Leii Tritenii de Jos 3-2 (stadion Târgu Mureş)

2011/2012: Europa Alba Iulia (AB) – Vulturii Vultureni 2-0 (stadion Oradea)

2012/2013: Unirea Jucu – Someşul Cărăşeu (SM) 1-0 (stadion Şimleul Silvaniei)

2013/2014: CS Iernut (MS) – Plaiul Iacobeni 2-1 (stadion Galda de Jos, Alba)

2014/2015: Potaissa Turda nu s-a prezentat la baraj. Promovare pentru Luceafărul Oradea

2015/2016: Gloria Cermei (AR) – Viitorul Feleacu 1-0 şi 2-2. Meciul a fost tur/retur

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.