JSport.roJSport.ro

La câteva zile după ce un meci de Liga a V-a nu s-a mai disputat pentru că asistentul medical a ajuns cu întârziere la meci, situaţia s-a repetat şi la nivelul superior, sâmbătă dimineaţa.

CFR Dej şi Arieşul Mihai Viteazu trebuiau să se întâlnească, pe terenul din “Obor”, în meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a, ordinea celor două jocuri fiind inversată după ce, în tur, partida programată la Dej s-a disputat la Mihai Viteazu.

Cum la Liga a IV-a asistenţa medicală trebuie să fie asigurată de un medic şi de un asistent, acesta din urmă nu a mai ajuns la joc în timp util. S-au aşteptat cele 15 minute regulamentare, însă asistentul medical a venit, într-un final, după expirarea acelor minute. Oaspeţii nu au mai vrut să joace şi, profitând de regulament, vor câştiga la “masa verde” acest joc, oficialii Arieşului nefiind înduplecaţi nici de rugăminţile dejenilor, lucru care le-a supărat foarte tare pe gazde.

„Sunt foarte dezamăgit. Pentru mine, Arieşul Mihai Viteazu e cea mai neprofesionistă echipă, cea mai nefair-play din Liga a IV-a. Doctorul a întârziat cinci minute, dar antrenorul lor, Lucian Roşu, nu a vrut ca acest meci să se mai joace. Noi am avut doar doi seniori, în rest numai juniori, ne puteau bate şi dacă am fi jucat. Totul s-a întâmplat după ce noi le-am făcut pe plac şi am mutat meciul pentru ei, pentru că iniţial era programat mâine. Ei au zis să jucăm sâmbătă la 11, am zis bine, chiar dacă ştiam că sunt plecat din ţară. Eu am venit din Germania ca să ajung la acest meci, am condus toată noaptea, nu am dormit o secundă şi pentru ce? Aveam pregătit pentru final chiar şi un ceaun pentru a încheia frumos sezonul, dar suntem chiar într-o Ligă a IV-a de amatori, nici măcar semiprofesionişti”, ne-a declarat antrenorul dejenilor, Darius Boldor.

Tehnicianul Arieşului se apără însă, acuzând lipsa de organizare a gazdelor, dar recunoaşte că el a fost cel care s-a opus disputării acestui meci.

„Toţi au dat vina pe mine. Ok, îmi asum ce este de asumat, e urât, nu sunt mândru, dar eu sunt de vină că am venit 100 de kilometri de la Mihai Viteazu şi ei nu şi-au organizat un meci? Le-am zis la arbitri să dăm 3-0 scor final şi să facem un amical mai apoi. Dar ei au spus că nu sunt obligaţi să stea să arbitreze amicalul. Păi atunci, nici noi nu suntem obligaţi să jucăm după juma’ de oră. Cei de la Dej au zis că inclusiv în tur ne-au ajutat pe noi, pentru că am jucat la Mihai Viteazu, dar eu zic că noi i-am ajutat pe ei, pentru că terenul lor a fost impracticabil şi puteam cere atunci să jucăm în altă parte. Din punct de vedere regulamentar, eu zic că am avut dreptate. Că ei nu şi-au adus asistenţii medicali la teren, degeaba vor să dea vina pe mine. Mi-au reproşat că am făcut la fel şi cu Gherla, că au existat acolo nu ştiu ce înţelegeri. De declarat, putem declara ce vrem, dar dacă nu te ţii de regulament… Nu poţi să joci doar de dragul de a juca. Aşa jucăm duminica în curtea şcolii”, a fost replica tehnicianului Arieşului.

Formaţia din Mihai Viteazu a terminat pe locul opt campionatul, în timp ce dejenii au încheiat pe poziţia a 14-a.

UPDATE

Vicepreşedintele Arieşului, Ioan Arion, a ţinut să-şi spună şi el opinia în legătură ce cele întâmplate la Dej.

„Nu vreau să fiu oaia neagră a campionatului. Noi am ieşit de pe teren la 11:31, iar arbitrii nu mai erau acolo, am plecat ultimii. Regulamentul ne-a împiedicat să mai jucăm acest joc. Noi am făcut 200 de kilometri ca să jucăm, dar faptul că nu a venit al doilea asistent i-a făcut pe arbitrii să nu dea drumul la joc. Nu mă interesau punctele, nu era în joc nici promovarea, nici retrogradarea. Arieşul a vrut să joace acest meci, dar nefiind asigurată asistenţa medicală arbitrul nu a dat drumul la acest meci”, a declarat oficialul Arieşului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.