JSport.roJSport.ro

IMG_2937Ultimele patru etape din Liga a IV-a Cluj vor avea o cu totul altă însemnătate pentru echipele din fruntea clasamentului, după ce, foarte probabil, formaţia care va termina pe primul loc va avea asigurată promovarea în Liga a III-a, fără a mai disputa un meci de baraj.

Chiar dacă Federaţia Română de Fotbal (FRF) încă nu a anunţat nimic oficial, au apărut tot mai multe voci care susţin eliminarea barajului în acest an. Principala cauză ar fi cea financiară, tot mai puţine echipe permiţându-şi “luxul” de a evolua în al treilea eşalon al fotbalului românesc.

FRF a anunţat încă de anul trecut că din sezonul competiţional 2016-2017 Liga a III-a va avea cu 22 de formaţii mai mult decât acum, însă problemele financiare ale multor echipe i-ar face pe federali să renunţe la barajul de promovare din Liga a IV-a. Scenariul gândit la FRF ar fi ca Liga a III-a să fie împărţită în serii geografice mult mai restrânse, pentru a fi reduse cheltuielile de deplasare ale echipelor, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată în zilele următoare.

“Mai mult ca sigur nu vor mai fi meciuri de baraj în acest an. Sunt probleme financiare la multe echipe şi, în consecinţă, FRF va permite câştigătoarelor din Liga a IV-a să promoveze fără a mai juca baraj, pentru a putea fi completate locurile din Liga a III-a. Este o nebuloasă totală, încă nu se ştie exact cum se va face, se vorbeşte că seriile vor fi pe zone geografice, dar într-o proporţie destul de mare se va promova fără baraj în Liga a III-a”, ne-a spus o sursă de pe lângă AJF Cluj.

Potrivit sistemului gândit de FRF la începutul sezonului, în acest an trebuiau să retrogradeze direct în Liga a IV-a patru formaţii care terminau pe locurile 15 în Liga a III-a şi ocupanta poziţiei a 14-a cu cel mai slab punctaj din toate cele cinci serii. Între timp, însă, din cauza problemelor financiare, într-o singură serie au mai rămas 15 echipe, şase formaţii retrăgându-se înainte sau după începerea campionatului. De asemenea, nu este exclus nici ca anumite formaţii care vor termina pe locul 1 în Liga a IV-a să nu aibă forţa financiară să continue la un nivel superior, astfel că numărul echipelor dornice să joace în Liga a III-a ar putea fi destul de mic chiar şi fără meciuri de baraj.

Lupta pentru promovare este aprinsă în Liga a IV-a Cluj, cu patru etape înainte de final primele cinci formaţii fiind despărţite de opt puncte, liderul Potaissa Turda având, însă, chiar şi două meciuri mai mult disputate faţă de unele echipe din Top 5.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.