JSport.roJSport.ro

img_1263_1024x683Ultima etapă a turului sezonului 2016-2017 al Ligii a IV-a a avut loc săptămâna trecută, o primă parte a campionatului în care discuţiile despre arbitraj nu au lipsit mai deloc. Cartonaşele roşii, golurile anulate, deciziile controversate sau o anumită manieră de a conduce un joc au fost printre motivele enunţate de către reprezentanţii formaţiilor nemulţumite, aproape întotdeauna existând, însă, şi o replică favorabilă arbitrilor, venită din partea echipelor adverse.

Preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor (CJA), Mircea Ciglenean, le-a luat apărarea arbitrilor la finalul acestui tur de campionat, oficialul AJF recunoscând, însă, că au existat şi câteva decizii greşite din partea „cavalerilor fluierului” în anumite meciuri. Şeful arbitrilor clujeni a spus că prestaţia acestora a fost, în general, bună şi a avut un mesaj pentru echipele nemulţumite.

„În principal, arbitrii s-au descurcat bine şi foarte bine. Au existat câteva sincope, dar mi se pare un lucru normal în orice activitate. Celor nemulţumiţi de arbitraj le transmit că ne vom strădui, iar dânşii ştiu că facem acest lucru pentru ca arbitrajele să fie cât se poate de competente. Nu întâmplător, aproape lunar, am întâlnire cu delegaţii echipelor de Liga a V-a şi a IV-a, tocmai pentru a-şi manifesta nemulţumirile, dacă ele sunt, sigur, în mod corect, civilizat, decent. Eu cred că arbitrii sunt o grupare defavorizată, nimeni nu le ia apărarea, toată lumea dă în arbitri. Foarte puţini antrenori am văzut care să spună ‚’Domnule, eu sunt de vină. Echipa mea nu a jucat nimic, am avut şapte-opt ocazii’. Mulţi zic ’Da, dar mi-a dat un aut invers’, iar de acolo apar discuţii pro şi contra”, a declarat Mircea Ciglenean.

Preşedintele CJA a certat şi presa, care nu ar scoate în evidenţă şi lucrurile pozitive despre arbitraj, dar le-a prezis şi un viitor frumos anumitor arbitri care oficiază, acum, la nivelul ligilor a patra şi a cincea.

„Nimeni nu a scris că Miklos Nagy, de exemplu, după o activitate de 24 de ani pe lista FIFA, s-a retras din activitatea internaţională şi că locul său a fost luat de Alexandru Cserei sau prea puţin s-a scris despre participarea Teodorei Albon la Campionatul Mondial sau că Horaţiu Feşnic a fost promovat pe lista FIFA. Avem câţiva arbitri de elită şi cred că nu sunt rezultate întâmplătoare. Sigur, e munca lor în primul rând, dar parcă mai venim şi noi cumva din spate, inclusiv să-i urechem puţin. Sunt şi arbitri care eu cred că vor ajunge departe, nu vreau să-i nominalizez, pentru că s-ar putea să avem reacţii inverse. Când te trezeşti la vreo 20 şi ceva de ani în Liga a III-a sau a II-a, există o tentaţie de a derapa”, a mai spus reprezentantul AJF.

Liga a IV-a se va relua la finalul lunii februarie, în Liga a V-a mai rămânând o etapă de disputat din tur în zona Cluj, celelalte patru serii aflându-se, deja, în vacanţă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.