JSport.roJSport.ro

Noul proiect prin care a renăscut Universitatea Cluj pare să întâmpine şi primele probleme. Chiar dacă, pe plan sportiv, echipa este ca şi promovată în Liga a III-a, iar legătura dintre jucători şi galerie pare indestructibilă, viitorul nu mai e atât de roz cel puţin la nivel financiar, factorul care asigură stabilitatea oricărei echipe.

Planul de a urca în fiecare an câte o „treaptă” până în Liga I pare să aibă legătură, în mod direct, cu o implicare tot mai activă a suporterilor, asta şi după ce clubul este obligat să plătească chirie pentru a putea juca pe Cluj Arena.

Managerul Ioan Ovidiu Sabău a tras un prim semnal de alarmă în acest sens şi speră ca suporterii să înţeleagă că viitorul clubului depinde, în principal, de ei.

„Ce încercăm noi acum să facem la Universitatea nu-i uşor deloc. Trebuie să lucrăm la ce înseamnă viitorul clubului, la condiţii, dar acum e foarte greu să-ţi propui obiective ambiţioase în situaţia în care suntem noi. Nu mai vreau să ne ascundem în spatele unor rezultate şi să nu vedem realitatea, de fapt. Trebuie să cultivăm suporterii şi ei să înţeleagă că depindem de ei. Clubul ăsta depinde de cei care vin la stadion, de abonamente, de membri cotizanţi, şi în funcţie de cum vor reacţiona suporterii la acest mesaj noi o să ne atingem obiectivele. E greu pentru că nu mai vin anumiţi sponsori să dea milioane, e tot mai greu ca cineva să dea bani mulţi, aşa că trebuie să ne autofinanţăm, iar abonamentele sunt o soluţie”, a declarat managerul Universităţii Cluj.

Lui Sabău nu i-a picat deloc bine faptul că orice joc de pe Cluj Arena trebuie plătit din conturile clubului şi a precizat că oricând există riscul ca echipa să nu mai poată evolua pe acest stadion.

„Trebuie să plătim chirie, iar dacă nu ai suporteri trebuie să bagi mâna în buzunar. Dacă nu, te duci în altă parte, nu mai joci pe stadion. Există acest risc, pentru că noi trebuie să plătim jucătorii, avem cheltuieli cu masa, cu echipamentul, trebuie să ne organizăm la copii şi juniori, iar dacă nu ai posibilitatea să plăteşti chiria, paza, nocturna la stadion, nu mai jucăm acolo. Cluj Arena va rămâne atunci pentru spectacole şi concerte”, a mai precizat Sabău, omul de care se leagă, în vara lui 2016, renaşterea Universităţii Cluj.

La primul meci din acest an pe Cluj Arena, cu Sticla Turda, au fost prezenţi 1.450 de spectatori, biletul de intrare fiind 10 lei.

În anul 2017, clubul de fotbal va primi de la Primăria Cluj-Napoca aproximativ 245.000 de euro, „U” cerând iniţial cu 200.000 de euro mai mult. De asemenea, potrivit cifrelor oficiale anunţate de club, între septembrie 2016 şi februarie 2017 “U” a încheiat contracte de sponsorizare în valoare de 238.026 lei, aproximativ 53.000 de euro, în timp ce aproape 20.000 de euro au venit până acum din partea suporterilor care au devenit membri cotizanţi.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Pai daca depinde de abonamente, de ce nu ati pus in vanzare abonamente? E un non sens. In plus labilitatea asta de la baza de milioane de euro la Salicea la a nu putea plati chiria la stadion nu pare sa fie semnul unui proiect prea bine gandit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.