JSport.roJSport.ro

Unirea Floreşti şi Universitatea Cluj s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, în etapa a 20-a a Ligii a IV-a. “Şepcile roşii” s-au impus cu 5-1, într-un meci arbitrat de Horaţiu Popa, cel care a fost pus în ipostaza de a împărţi dreptatea tocmai între echipele pentru care a jucat în 2016.

După trei ani la Unirea Floreşti, acesta a ajuns la Universitatea Cluj în vara anului trecut, fundaşul dreapta despărţindu-se de “studenţi” în iarnă. Popa îşi continuă acum cariera de jucător la CIL Blaj, în Alba, însă din 2017 a doua sa dragoste, arbitrajul, l-a făcut “eligibil” şi pentru meciuri din Liga a IV-a.

AJF Cluj a început să-l delege, astfel, la jocuri din acest eşalon fotbalistic, al treilea meci pe care l-a arbitrat fiind chiar cel dintre Unirea şi Universitatea.

“Când am auzit că voi fi delegat la acest meci am rămas puţin surprins, dar mă şi simţeam onorat că pot să arbitrez în faţa atâtor spectatori. A fost meciul cu cel mai mare număr de spectatori pe care l-am arbitrat până acum. După aflarea «delegării», am avut un pic de emoţii. Mă gândeam că o să îmi arbitrez foşti colegi, prieteni în viaţa de zi cu zi şi colegi de pe la facultate. Şi, cum ştie orice arbitru, cel mai greu este să îţi arbitrezi prietenii. Sentimentul de a o arbitra pe «U» Cluj a fost unul ciudat, dar şi frumos. Ştiam că sunt jucători profesionişti, care îşi văd de joc şi nu o să-mi creeze probleme”, s-a destăinuit Horaţiu Popa.

foto: Cristian Cosma

Tânărul arbitru a menţionat şi că emoţiile au început să-l copleşească odată cu trecerea tot mai rapidă a timpului rămas până la “primul fluier”, însă jucătorii celor două echipe i-au făcut meciul uşor. Acesta s-a simţit onorat şi că a avut şansa să arbitreze în faţa Peluzei “Şepcile Roşii”, Horaţiu Popa fiind chiar şi chemat, în glumă, de galeria Universităţii în tribune.

“Cu cât ora meciului se apropia tot mai tare, cu atât emoţiile mă cuprindeau tot mai mult, la fel a fost şi drumul de acasă până la «Dan Anca». Meciul a fost unul special, cu o atmosferă foarte frumoasă, este frumos să arbitrezi în faţa atâtor oameni. Exact cum spun fotbaliştii atunci când joacă în faţa unui număr mare de spectatori, «că atunci te simţi fotbalist», exact aşa pot spune şi eu în postura de arbitru, «că acum m-am simţit arbitru». Să arbitrezi în faţa unor suporteri aşa fanatici cum sunt cei din Peluza «Şepcile Roşii» este ceva foarte frumos şi cred că orice arbitru din colegiul AJF Cluj îşi doreşte acest lucru. Mă bucur că am avut onoarea asta. Au fost şi momente inedite, când auzeam din tribune «Hori, hai şi ia steagul!» sau «Hai şi cântă cu noi!». Chiar îmi spunea un prieten zilele trecute «Hori, ai cântat, ai jucat, ai arbitrat, urmează acum să antrenezi…». Pe această cale vreau să le urez celor de la Unirea Floreşti multă baftă în continuare, iar celor de la Universitatea să promoveze în Liga a III-a şi să ajungă cât mai repede în Liga I”, a mai spus cel care a făcut junioratul la “U” Cluj.

Horaţiu Popa a fost rezervă neutilizată la meciul din tur dintre Universitatea şi Unirea Floreşti, terminat 9-1, iar la mai puţin de 24 de ore de la jocul de sâmbătă a evoluat 90 de minute pentru CIL Blaj, în victoria, 4-1, cu Inter Ciugud din Liga a IV-a Alba. Cariera de arbitru a devenit obiectivul principal, însă, pentru Horaţiu Popa (24 de ani), marele său vis fiind să conducă un meci între Dinamo şi Steaua.

“Deocamdată sper să promovez la Liga a III-a cât mai repede, aici depinde mai mult de mine. Cel mai mult îmi doresc să arbitrez un Dinamo-Steaua. Nu ţin cu niciuna, doar că îmi plac foarte mult suporterii lui Dinamo, chiar am şi prieteni la ei în galerie. De fapt, aseară (nr- la FCSB-Dinamo) m-am uitat doar la început ca să văd coregrafia şi atât”, a mai spus un alt arbitru promiţător al Clujului, după cel mai important meci condus până acum la centru din 2013 încoace, anul în care a debutat în noua postură.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.