JSport.roJSport.ro

Prima etapă a returului Ligii a IV-a a început joi, cu victoria celor de la CS Floreşti, şi a continuat sâmbătă dimineaţă cu trei meciuri, dintre care unul încheiat mai devreme, plus restanţa dintre Unirea Triteni şi Armenopolis Gherla.

De departe, unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale campionatului a avut loc la Turda, acolo unde liderul clasamentului a fost condus cu 4-1 de către „U” Cluj 2 în prima repriză, dar s-a impus cu 8-4.

Budin, cu un gol în minutul doi, Salcău, Potcoavă şi Mureşan au uluit asistenţa, turdenii reuşind să egaleze la 1 prin Chişu. Până la pauză, însă, Silaghi a redus din diferenţă, iar după o ocazie imensă a aceluiaşi Salcău în debutul reprizei secunde, pe teren a mai existat o singură echipă. Turdenii s-au adunat şi au început să marcheze pe bandă rulantă în poarta lui Rareş Pop, oaspeţii căzând şi din punct de vedere fizic, pe un teren afectat din plin de precipitaţiile din ultimele zile.

Gheorghiţă Lăkătuş, Cocoară şi David au dus scorul la 5-4 în doar un sfert de oră, acelaşi Lăkătuş punctând pentru 6-4. „Studenţii” au rămas în 10 jucători după eliminarea lui Saroşi, imediat Dan Laurenţiu marcând în propria poartă. Adelin Rus a stabilit scorul final, 8-4 pentru Sticla Turda, care a mai pus trei puncte în plus în fruntea clasamentului. „U” 2, în schimb, a pierdut locul cinci în ierarhie şi ar putea încheia anul pe poziţia a şaptea.

Un meci special a avut loc la Gilău, acolo unde Someşul a întâlnit-o pe Arieşul Mihai Viteazu. Jocul a durat mai puţin de o oră, în minutul 52 „centralul” Florin Câmpean oprind partida din cauza numărului mic de jucători ai Someşului rămas pe teren. Gilăuanii au avut, de altfel, o primă repriză foarte bună, dubla lui Fertea şi golul lui Mateş făcând ca Someşul să conducă cu 3-0 la pauză.

În cele 15 minute de odihnă, oficialii Arieşului au contestat, însă, dreptul de joc al lui Mihai Vele, reprezentanţii Gilăului recunoscând că l-au introdus pe teren pe preşedintele echipei, pe o altă legitimaţie, pentru a putea începe jocul în 11 jucători. Partea secundă a debutat, însă, cu eliminarea lui Niste, care a avut un conflict cu antrenorul oaspeţilor, Lucian Roşu, iar mai apoi alţi patru jucători ai gazdelor au acuzat accidentări şi au ieşit afară. În aceste condiţii, arbitrul a fost obligat să pună capăt jocului din cauza numărului mic de jucători ai Someşului rămas pe teren, formaţia din Mihai Viteazu urmând să câştige la „masa verde” această partidă.

În celălalt meci al etapei a 16-a disputat astăzi, CSM Câmpia Turzii s-a impus la limită pe teren propriu, 2-1 cu Unirea Iclod. Oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, prin Cotuţ, însă Rotaru a întors meciul prin două goluri marcate până la final. Rămasă fără antrenorul Dorică Marchiş în această săptămână, Unirea putea pleca totuşi cu un punct de la Câmpia, acelaşi Cotuţ ratând, însă, un penalty cu 10 minute înainte de final. Formaţia lui Valentin Şandru se poate lăuda cu două victorii obţinute în faţa Iclodului, surpriza plăcută a acestui sezon al Ligii a IV-a şi poate încheia pe locul 9 acest an.

O mână de ajutor vecinilor de la Câmpia Turzii le-au dat şi cei de la Unirea Triteni, care au câştigat fără probleme restanţa cu Armenopolis Gherla din etapa a treia, 10-4. În faţa unei echipe pentru care a evoluat pe teren şi un portar de meserie, gherlenii având 11 absenţi dintre jucătorii de bază, Triteniul s-a distrat în cele 90 de minute, Paul Ceclan „simţindu-se” cel mai bine. Jucătorul Unirii a marcat patru dintre golurile echipei sale, în timp ce antrenorul Andrei Pintilie a dat o dublă. Nemeş, Sălăjean, Podariu şi un autogol au adus o nouă victorie clară a Triteniului în acest sezon, care are şanse mari să încheie pe locul şase anul 2017.

De menţionat că atât Unirea Triteni, cât şi Armenopolis, vor juca în weekendul viitor meciurile lor din etapa a 16-a a campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.