Antepenultima etapă din acest sezon a Ligii Elitelor a clarificat situaţia la U19.

Toate cele trei echipe clujene participante au obţinut calificarea în play-off-ul competiţiei, acolo unde va merge şi UTA Arad.

În etapa de ieri, CFR Cluj şi Ardealul au remizat spectaculos, 3-3, într-un meci jucat la Jucu, iar Ardealul şi-a asigurat şi matematic calificarea între cele mai bune patru echipe din ţară.

Formaţia lui Călin Moldovan a jucat relaxată însă, pentru că eşecul Craiovei din ziua de sâmbătă a clarificat situaţia înaintea derby-ului cu CFR. „U” Cluj a făcut scor cu Academia Gică Popescu, 6-1, iar jucătorii lui Călin Sălăgean se află acum pe locul trei în clasament, sub CFR-ul lui Mugurel Dan. Ultimele două etape pot doar schimba ierarhia finală în top 4, însă e cert că toate echipele clujene vor ajunge în play-off. Acolo se vor juca şase meciuri, după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor ajunge în semifinale.

Mult mai echilibrată e lupta la U17, acolo unde Ardealul, fără şanse de calificare, a complicat situaţia după ce a câştigat ieri cu CFR Cluj, tot la Jucu, 2-0. „U” Cluj s-a impus cu 4-1 în meciul cu Academia „Gică Popescu” şi i-a luat faţa CFR-ului în clasament, „studenţii” având un punct în plus. Problema e că niciuna nu pe loc de play-off acum, însă există doar două puncte diferenţă între locurile 3 şi 6 în clasament.

La U16, „U” Cluj e deja în play-off, în timp ce CFR-ul trebuie să recupereze patru puncte în ultimele două etape, în timp ce în Liga Elitelor U15 campionatul are alt format, iar acum se joacă fazele regionale, ultima etapă înaintea sferturilor de finală.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

1 COMENTARIU

 1. IN ATENŢIA DNA SI A LUI ALIN TIŞE
  Academia de Fotbal Luceafărul din Cluj-Napoca finanțată de către U Cluj, a devenit o afacere pentru managerii care îi văd pe copii mai mult ca pe o sursă de bani, decât ca pe un izvor de talent. Părinții juniorilor sunt taxați lunar pentru serviciile de care beneficiază, pe când U Cluj oferă finanțare totală pentru buna desfășurare a activităților academiei. Deci unde ajung banii pe care părinții îi plătesc? În buzunarele managerilor.

  Academia de Fotbal Luceafărul din Cluj-Napoca condusă de către domnul Crișan Alexandru Adrian și Stan Marius, oameni cu bune calități de afaceriști, s-a transformat dintr-o rampă de lansare pentru viitori fotbaliști ai României, într-o afacere locală de mare succes. Academia este finanțată în totalitate de către clubul de fotbal U Cluj, de la echipamente, pregătirea copiilor de către antrenori, până la tabere și deplasari dar cu toate acestea fiecărui copil care vrea să facă parte din echipa Luceafărul, îi este percepută o taxă lunară.

  Reporterul Gazeta de Cluj a contactat telefonic personalul Academiei pentru a afla detalii despre prețul și modul de procedură a înscrierii copiilor în diversele echipe, din păcate răspunsul a fost „veniți la fața locului și acolo vom discuta toate aceste detalii”.

  Care este adevărata afacere din spatele Academiei de fotbal Luceafărul

  Cei doi care se află la conducere, Crisan Adrian și Stan Marius văzând succesul pe care l-a avut această academie de a lungul anilor, s-au gândit la „binele copiilor” și au dezvoltat o modalitate prin care cât mai mulți să poată face parte din echipa „Luceafărul”. Dezvoltând trei asociații paralele celei inițiale, au oferit o șansă juniorilor din Cluj-Napoca care vor să joace fotbal, dar bineînteles că de această dată contra-cost. Prin urmare peste 100 de copii de diferite vârste, joacă la același club sportiv, într-o echipă care se numește „Luceafărul” însă scrisă sub diferite forme: C.S. Luceafărul Cluj-Napoca, A.C.S. Academia de Fotbal LuceafărulCluj-Napoca și Luceafărul Fotbal Star. Această afacere ascunsă durează de ceva ani, iar nicio persoană de la conducerea U Cluj nu s-a sesizat cu privire la acest aspect.

  Părinții juniorilor, de bună credință în momentul în care își înscriu copilul la clubul sportiv de fotbal, achită o taxă lunară pentru ca propria odraslă să își dezvolte abilitățile sportive cu speranța că pe viitor aceste eforturi vor da roade. Însă ceea ce nu știu părinții clujeni este că în spatele acestui nume cunoscut al echipei „Luceafărul” se află și alte două asociații fantomă create doar cu scopul de-a rula cât mai mulți copii pentru a lua cât mai mulți bani.

  Academia primește finanțare totală de la U Cluj

  U Cluj oferă finanțare și echipamente Academiei Luceafărul U Cluj pentru toți copiii înscriși cu scopul de a promova acest sport și de a le oferi acestora posibilitatea de a face sport și de a se antrena. Prin urmare părinții își înscriu copiii la Academia U dar achită o sumă către una dintre celelalte două asociații primindîn schimb și chitanțe pentru taxa percepută. Pe scurt, costurile pe care le presupune antrenarea copiilor, deplasările și echipamentele pentru toți ceiînscriși, sunt finanțate de către Primăria Cluj-Napoca prin intermediul Clubului U Cluj, iar banii pe care administratorii asociațiilor Luceafărul îi percep, intră direct și doar în buzunarul lor, având în vedere că aceștia sunt scutiți de orice altă cheltuială.

  Mai mult decât atât, academiei dar și copiilor care sunt înscriși le sunt puse la dispoziție și terenurile de fotbal unde aceștia pot să își efectueze antrenamentele, fără a le fi percepută vreo taxă ulterioară. Academia Luceafărul și asociațiile paralele folosesc un teren construit din Fonduri Europene de către Universitatea Babeș-Bolyai în Parcul Babeș. În momentul în care acest proiect a fost implementat avea scopul de a deservi exclusiv studenților și cadrelor universitare. Prin urmare legea spune că acest parc nu poate fi închiriat sau subînchiriat terților în alte folosuri. Cu toate acestea , soluții se găsesc, prin urmare Luceafărul a semnat un contract cu Universitatea Babeș-Bolyai în care se specifica că cei care vor juca sunt copiii cadrelor didactice, lucru total neadevărat.

  Luceafărul Fotbal Star este firmă înregistrată încă din anul 2017 iar anul trecut a înregistrat un profit net de aproximativ 50 de mii de lei din abonamentele lunare ale copiilor. Firma care are ca obiect principal de activitate învățământul în domeniul sportiv și recreațional este sub conducerea asociaților Stan și Crișan care au cote egale în interiorul firmei. Celelalte doua, C.S. Luceafărul Cluj-Napoca și C.S Luceafărul 2010, sunt asociații conduse de aceleași persoane în regim de ONG.

  Cum sunt copiii repartizați în diversele echipe

  Copiii sunt clasificați în funcție de capacitățile și experiența pe care le au într-o asociație sau în alta iar tot după aceleași criterii sunt plasați în diversele echipe. O problemă o putea reprezenta regulamentul AJF Cluj care nu permite deținerea a mai mult de două echipe de fotbal în aceeași grupă. Soluția pe care aceștia au găsit-o a fost de creare a două grupe separate, având un total de 6 echipe care pe parcursul unui an de zile joacă între ei de 10 ori. Prin urmare, cei inscriși la diversele asociații Luceafărul ajung să joace mai mult între ei decât cu alte echipe adversare, asta fără ca părinții să aibă la cunoștință acest aspect.

  Cât despre cei de la AJF Cluj, ne este cam greu să afirmăm că nu au la cunoștință această situație deoarece toate informațiile care denotă existența mai multor asociații paralele acelei academii și prin urmare, a mai multor echipe de fotbal care poartă toate numele de Luceafărul, sunt publice. Mai mult decât atât cei de la Agenția Județeană de fotbal Cluj și managerii Academiei Luceafărul se cunosc foarte bine. Atât de bine încât toate petrecerile organizate de această instituție, au loc la Toskana, restaurantul al cărui patron este chiar Crișan Alexandru Adrian.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.