JSport.roJSport.ro

img_4843_1200x800Universitatea Cluj a învins-o pe Ardealul Cluj, 2-0, după un meci deloc uşor pentru formaţia lui Marius Popescu.

Adversarul de ieri al „studenţilor” s-a ridicat la acelaşi nivel pe aproape toată durata jocului, acest meci mulţumindu-i pe ambii antrenori la final, experienţa lui Goga şi Giurgiu fiind plusul prin care Universitata a reuşit să câştige cele trei puncte.

„A fost un meci bun, nu întâmplător Ardealul a fost în finala campionatului de juniori, ştiu ce obiectiv au ei, cu o şcoală bine organizată, plus acea dorinţă care nivelează. De fapt, astea sunt meciuri în care poţi vedea anumite lucruri, şi pentru ei şi pentru noi. Am avut momente bune şi mai puţin bune, dar victoria e victorie. Ideea de a-i aduce pe Păcurar, Abrudan, Goga şi Giurgiu a fost pentru că şi eu, la rândul meu, mă uitam la Câmpeanu II şi la alţii când eram junior, să văd cum se echipează, ce fac în săptămâna respectivă pentru meci. Ştiu că sună puţin stereotip, dar contează foarte mult pentru jucătorii tineri. Toţi sunt într-o transformare majoră, am început cu unii care aveau 3, 4, 5 klograme în plus, dar acum suntem pe zero şi e ok”, a spus antrenorul Universităţii, Marius Popescu, fostul portar al lui „U”, Călin Moldovan, ajuns acum antrenor la Ardealul U19, fiind mulţumit, la rândul său, de meciul de ieri.

„Copii au alergat, au făcut efort, dar din două nesincronizări s-a făcut 2-0, în condiţiile în care ei nu şi-au creat foarte multe ocazii. A fost un joc bun, îi felicit pe cei de la ’U’, şi eu am crescut aici, am jucat în Liga a III-a, a II-a şi în Liga I, cunosc spiritul Universităţii şi sper să ajungă cât mai repede acolo unde îi e locul”, a declarat şi tehnicianul Ardealului, cel care nu s-a putut baza, însă, pe unul dintre cei mai importanţi jucători din lot.

La 17 ani, Andrei Cordea se află în aceste zile în Italia, acolo unde va da probe la Empoli, formaţie din Serie A, dar şi la Virtus Entella, echipă din a doua divizie. De la formaţia clujeană au mai ajuns, în trecut, la echipe din Italia alţi doi jucători, Sergiu Jurj, la Verona şi Alexandru Afrapt, la Perugia.

Următorul meci pentru „U” Cluj va fi sâmbătă, de la ora 17:00, cu CS Floreşti, pe teren propriu, în timp ce Ardealul va juca două meciuri în trei zile, primul duminică, restanţa cu Arieşul Mihai Viteazu, iar marţi va fi jocul cu Unirea Triteni, din etapa a 10-a.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.