JSport.roJSport.ro
foto: monitorulcj.ro
foto: monitorulcj.ro

Universitatea Cluj, club aflat în insolvenţă, începe să piardă procesele pe care le are cu foştii jucători şi antrenori. Aproape toate recursurile făcute de către administratorul judiciar au început să fie respinse de către instanţele de judecată, ultimul dintre ele fiind în procesul pe care clubul l-a avut cu fostul jucător, Ioan Neag.

Fundaşul, care a evoluat ultima oară în tricoul lui “U” Cluj în returul sezonului trecut, a cerut în procesul judecat la Tribunalul Botoşani plata sumei de 40.798 de euro, bani proveniţi în principal din salariile restante. Instanţa a dat câştig de cauză jucătorului, “U” Cluj a făcut recurs, însă hotărârea “definitivă şi executorie” a fost tot de partea lui Neag, care aşteaptă acum banii cuveniţi.

Acesta a explicat, pentru CJSport.ro, că era decis să renunţe la restanţe vara trecută doar pentru a putea pleca liber de contract, însă conducerea “şepcilor roşii” nu a acceptat atunci înţelegerea cu jucătorul, iar acum totul s-a întors în defavoarea clubului.

“Am zis că renunţ la bani în speranţa că mă lasă să plec liber, poate că o să iau la semnătură din altă parte, doar să plec. Ei, însă, m-au ţinut abuziv, eram înregistrat, la un moment dat, încă un an la FRF, nici nu m-au lăsat să mă pregătesc cu echipa, nici nu puteam să plec, nu aveam nici cu cine vorbi, practic şi-au cam bătut joc de mine. Ei ar fi vrut să rămân, dar eu trebuia să semnez un contract. Ei la început tot încercau să-mi explice că oricum mi s-a prelungit automat contractul, că aşa scrie, încercau să mă vrăjească. De altfel, ‘Papi’ (nr.-Marius Popescu, fostul antrenor) mi-a zis că dacă vreau să vin la echipă trebuie să semnez. Păi eu nu aveam nimic semnat încă un an, dar ei tot încercau să-mi spună că s-a prelungit automat, fără ca eu să semnez”, ne-a declarat Ioan Neag, cel care s-a pregătit cu echipa de juniori în prima parte a acestui sezon.

În cele din urmă, jucătorul a primit o foaie de la club în luna octombrie, prin care a fost anunţat că este liber de contract, asta după ce instanţa îi dăduse câştig de cauză lui Neag, în primă fază, în procesul intentat Universităţii.

“Acea hârtie, venită pe sfârşitul lui octombrie, a fost şi ultima primită de la ‘U’ Cluj. Acolo ei ziceau că sunt liber de contract din 30 iunie, pentru că nu m-am prezentat în termen de cinci zile să semnez contractul, mă rog, abureli de-ale lor. Până atunci ei o tot ţineau că sunt sub contract cu ‘U’ Cluj prin prisma notificării că vor să-mi prelungească contractul încă un an. Practic, am rămas agăţat de club prin notificarea aia, nu puteam nici să semnez cu altă echipă, făceam antrenament doar la juniori şi am rămas blocat până când tribunalul mi-a dat câştig de cauză, iar Universitatea trebuie acum să-mi dea banii”, a mai spus cel care se află în tratative cu o serie de echipe în acest moment şi speră ca, în zilele următoare, să-şi afle viitoarea destinaţie.

Ioan Neag, care va împlini 22 de ani luna viitoare, a trecut pe la şcoala de fotbal “Ardealul” înainte de a semna cu “U” Cluj, însă a făcut parte mai apoi din “lotul Petrolul”, jucătorul fiind dus la Ploieşti de către fostul finanţator, Florian Walter. Fundaşul nu s-a acomodat la noua formaţie şi s-a întors la “U” în 2013, până la finalul sezonului trecut evoluând în peste 30 de meciuri pentru “şepcile roşii”.

De menţionat şi că Universitatea Cluj are litigii în desfăşurare şi cu alţi foşti sau chiar actuali jucători ai clubului, Andreas Calcan, de exemplu, având termen de judecată în 14 ianuarie. De asemenea, fostul antrenor, Ionel Ganea, a câştigat anul trecut definitiv procesul prin care “U” Cluj trebuie să-i plătească despăgubiri de 100.000 de euro.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.