JSport.roJSport.ro

Universitatea Cluj a obţinut şi matematic titlul de campioană a Ligii a IV-a, după victoria de ieri cu AS Viile Dejului, 4-0, astfel că barajul de promovare devine cel mai important obiectiv al finalului de sezon.

Adversarul elevilor lui Marius Popescu în încercarea acestora de a promova în Liga a III-a va fi stabilit prin tragere la sorţi, data limită până la care toate AJF-urile din ţară sunt obligate să comunice Federaţiei, în scris, numele echipei campioane fiind 12 iunie.

Adversarul peste care va da Universitatea Cluj va fi ales din judeţele vecine, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Bihor, Sălaj şi Maramureş, însă ar putea apărea şi o excepţie, cum s-a întâmplat sezonul trecut, atunci când campioana judeţului Cluj a întâlnit cea mai bună echipă din Arad.

“Sunt 42 de judeţe şi se trag la sorţi judeţele limitrofe prima dată. Ele se împerechează câte patru, iar a cincea care rămâne se va împerechea cu a cincea din judeţul îndepărtat, peste judeţul vecin, cum ar veni”, a explicat un reprezentant al AJF-ului.

Spre exemplu, în sezonul trecut au fost împerecheate la baraj Bistriţa-Năsăud cu Suceava, Mureşul cu Alba, Bihorul cu Satu Mare şi Sălajul cu Maramureşul, Clujul fiind excepţia care a rămas fără adversar din zonă şi a fost împerecheat cu Aradul. Doar alte trei meciuri, din 21, s-au mai disputat, vara trecută, între echipe care nu fac parte din judeţe vecine, astfel campioana din Prahova a întâlnit-o pe cea din Vrancea, cea mai bună echipă din Gorj a jucat împotriva campioanei Sibiului, iar campioanele din Ialomiţa şi Teleorman s-au duelat împreună.

În cazul în care Clujul va fi tras la sorţi cu un judeţ vecin, atunci “U” se poate deplasa la Sebeş (Alba), Dumitra (Bistriţa-Năsăud) sau la Ruşii-Munţi (Mureş), echipe care sunt campioane matematic, cazul celor de la Şurianu Sebeş, sau au un avans aproape liniştitor, cazul celorlalte două. În rest, nimic nu pare decis încă în celelalte judeţe, diferenţa dintre primele două clasate fiind de maxim trei puncte, existând chiar şi dueluri între mai multe formaţii pentru ocuparea primului loc.

De menţionat şi cazul judeţului Maramureş, acolo unde sunt două serii de Liga a IV-a, iar câştigătoarele acestora, care vor fi, cel mai probabil, Avântul Bârsana şi Lăpuşul Târgu Lăpuş, vor disputa un meci de baraj pentru a se decide care dintre ele va lupta pentru accederea în Liga a III-a.

Meciurile de baraj pentru promovarea în al treilea eşalon fotbalistic se vor disputa în 17 iunie, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie, ora 17:30, returul.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.