JSport.roJSport.ro

Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj nu a mai repetat performanţa de anul trecut, atunci când a devenit campioană naţională universitară, la competiţia din 2017 terminând pe locul trei.

Jucătorii pregătiţi de către Septimiu Ormenişan au ratat calificarea directă în finală, în cadrul turneului pe care l-au organizat a doua oară consecutiv, după ce au câştigat un singur meci din grupă, 4-2 cu Universitatea din Petroşani.

Rogozan şi colegii săi s-au impus cu 1-0 în finala mică împotriva Universităţii din Oradea, singurul gol al partidei disputate în această dimineaţă fiind marcat de Ionaşcu. Astfel, UBB Cluj a terminat pe locul trei o competiţie la care s-a prezentat cu un lot schimbat aproape total faţă de anul trecut, atunci când Andreas Calcan, spre exemplu, era căpitanul echipei.

Formaţia din acest an a fost alcătuită, în majoritate, din jucători de la Universitatea Cluj, Unirea Jucu şi Unirea Dej.

“Nu am mai avut lotul din 2016, plus că nu am putut să am la dispoziţie toţi jucătorii la antrenamente şi meciuri cum i-am avut anul trecut. Am ratat şi câteva ocazii importante în primul meci cu Alba Iulia, pe care, dacă îl câştigam, aveam şanse să jucăm finala. Asta este, va merge altcineva la Campionatul European din Portugalia, o competiţie foarte puternică, unde vin şi jucători profesionişti. Eu, însă, sunt foarte mulţumit de jucătorii noştri, au jucat de la meci la meci foarte bine şi vreau să le mulţumesc tuturor antrenorilor care ne-au trimis jucători la această competiţie pentru că au fost alături de noi şi ne-au susţinut. A fost o competiţie la care toate cele şapte universităţi care au venit s-au declarat mulţumite de organizarea turneului, de condiţiile avute la cazare, de terenurile de pregătire şi de meci”, ne-a spus antrenorul echipei UBB, Septimiu Ormenişan.

Meciurile turneului final al Campionatului Naţional Universitar s-au disputat pe două terenuri din cadrul Parcului Sportiv “Iuliu Haţieganu” în această săptămână, în finala mare Universitatea de Vest din Timişoara câştigând, la lovituri de la 11 metri, meciul cu Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Astfel, bănăţenii vor reprezenta România la Campionatul European Universitar de la Porto din luna iulie, anul trecut UBB Cluj terminând pe locul opt competiţia care s-a desfăşurat la Zagreb, în Croaţia.

De menţionat că lovitura de începere la primele două meciuri ale turneului din Parcul Babeş a fost dată de profesorul Gheorghe Neţa, fost decan la UBB şi rector la Universitatea “Bogdan Vodă”, respectiv de fosta glorie a Universităţii Cluj, Remus Câmpeanu.

Lotul UBB Cluj

Portari: Alin Sălăjan, Cristian Man

Jucători de câmp: Grigore Turda, Marius Ionescu, Darius Irimie, Victor Manu, Daniel Tilinger, Claudiu Rogozan, Raul Vitan, Viorel Ionaşcu, Răzvan Ititesc, Andrei Pop, Horaţiu Popa, Norbert Denes, Răzvan Muntean, Mihai Kereki.

Rezultate UBB Cluj

Grupe

Univesitatea “Babeş Bolyai” Cluj – Universitatea “1 Decembrie” Alba Iulia 1-1

Universitatea “Babeş Bolyai” Cluj – Universitatea de Vest Timişoara 0-2

Universitatea “Babeş Bolyai” Cluj – Universitatea Petroşani 4-2

Finala mică

Universitatea “Babeş Bolyai” – Universitatea Oradea 1-0

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.