JSport.roJSport.ro
FOTO Facebook CFR Cluj
FOTO Facebook CFR Cluj

Cupa României câştigată de CFR Cluj poate da restartul formaţiei din Gruia, iar şefii clubului anunţă că vor ca formaţia să redevină ceea ce a fost în ultimii zece ani.

Marţi seară echipa clujeană a mai adăugat un trofeu în vistieria sa, după o paauză de 4 ani: Cupa României, cea de-a patra din palmares, după o victorie la penalty-uri cu Dinamo Bucureşti.

Jucătorii au început fiesta pe teren, odată cu ridicarea trofeului, după care bucuria a continuat în vestiaar şi la hotel.

„Avem o bucurie mare în suflete, Cupa reprezintă împlinirea unui an competiţional  şi încununarea muncii noastre. De aceea muncim, să câştigăm trofee, am avut mai multe obiective şi din păcate anumiţi factori ne-au făcut să ratăm campionatul, care era unul din obviectivele noastre, ne-a rămas Cupa şi suntem bucuroşi că am reuşit să o câştigăm. Am dat dovadă de profesionalism, un meci durează până la ultimul fluier al arbitrului şi am jucat cum trebuia să jucăm până la sfârşit”, a declarat portarul Traian Marc, cel care a parat penalty-ul lui Rotariu.

„CFR îşi va recâştiga dreptul de a juca în Europa şi veţi veda din nou ce puternici suntem”, a anunţat goalkeeper-ului.

„Cel mai muncit trofeu”

Preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, s-a manifestat entuziast după încheierea jocului. „Este o bucurie imensă, mai ales că am revenit de la 2-0. Îi felicit pe dinamovişti, nu am văzut decât în Champions League astfel de meciuri, ca atmosferă şi suspans. E un trofeu care vine după o pauză, cred că îl meritam, deoarece avem un antrenor bun şi un lot valoros de jucători de foarte mare caracter. Victoria este cu atât mai meritorie cu cât am jucat în faţa a 38.000 de susţinători ai echipei adverse. Unii dintre jucători mi-au zis că i-a mobilizat acest fapt şi au zis că ar vrea să dispute toate meciurile într-o astfel de atmosferă. Trofeul este cu atât mai meritoriu, cu cât a fost un sezon greu, cu echipa în insolvenţă.  Am arătat caracter, reuşind să câştigăm în aceste condiţii un trofeu, cel mai meritat şi muncit din punctul meu de vedere”, a declarat Iuliu Mureşan după încheierea jocului.

„Discutăm cu investitori, vrem să redevenim ce am fost”

Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat înainte de meci că echipa din Gruia se află în dicuţii cu noi investitori care să ajute la redresarea clubului:

„Sper să ieşim din insolvenţă anul acesta pentru că suntem în discuţii şi cu alţi investitori care să se alăture celor pe care îi avem şi care să ne ajute să scoatem CFR-ul din zona în care se află acum şi să redevenim ce am fost”, a declarat Iuliu Mureşan la Digi Sport.

Amintim, CFR Cluj evoluează în sezonul 2015-2016 din Liga 1 în play-out, unde ocupă în prezent locul 2, echipa fiind depunctată în timpul sezonului regulat, din cauza datoriilor.

CFR a câştigat ultimul trofeu înainte de actuala Cupă a României în 2012, când a obţinut cel de-al treilea titlu de campioană din vistieria clubului.

Formaţia din Gruia a evoluat în trei campanii de Liga Campionilor, reuşind două victorii istorice, pe Olimpico, cu AS Roma şi pe Old Trafford cu Manchester Unitede. În sezonul 2011-2012 echipa a fost la un pas de a se califica din faza grupelor, fiind depăşită doar la rezultatele din meciurile directe de Galatasaray Istanbul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.