JSport.roJSport.ro
foto: gherlainfo.ro
foto: gherlainfo.ro

Pe lângă meciul Universităţii Cluj de ieri, câştigat la Câmpia Turzii, 4-0, etapa a 12-a a Ligii a IV-a a mai programat alte trei partide.

Meciul dintre Olimpia Gherla şi Sticla Turda a avut un impact direct asupra locurilor fruntaşe în clasament, gherlenii învingând cu 2-0 după goluri marcate în ultimele 20 de minute. Reuşitele lui Bondor şi Alex Pop au dus-o pe Olimpia la patru puncte în faţa Sticlei, gherlenii rămânând principalii urmăritori ai Universităţii Cluj. Turdenii sunt tot pe poziţia a patra a clasamentului şi pot fi egalaţi la puncte marţi, atunci când Someşul Gilău va juca împotriva Ardealului Cluj.

Unul dintre cele mai aşteptate meciuri, chiar din acest campionat, a avut loc la Mihai Viteazu, între Arieşul şi Vulturul Mintiu-Gherlii. Deşi s-au întâlnit echipele de pe locurile 13, respectiv opt, partida a avut o încărcătură specială din cauza evenimentelor de la începutul sezonului. Aproape toţi jucătorii Arieşului au părăsit atunci formaţia din Mihai Viteazu şi au plecat în grup, împreună cu antrenorul Dorel Mureşan, la Mintiu-Gherlii, aceştia revenind ca adversari, ieri dimineaţă, în comuna de lângă Turda. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, Tolomeiu, respectiv Buglea, din penalty, marcând cele două goluri.

Gazdele s-au considerat, însă, extrem de nemulţumite de arbitraj, vicepreşedintele Ioan Arion fiind cel mai vehement în acuze. Ba mai mult, din cauză că s-a temut pentru siguranţa sa, centralul Mihail Spînu a întârziat startul reprizei secunde, aprinzând şi mai tare nervii în tabăra Arieşului.

„A fost total împotriva noastră. Chiar i-am zis la pauză arbitrului: ’Te rog să nu te superi, dar maniera ta a fost execrabilă’. A dat un penalty la 0-0 după un contact aerian între portar şi atacant, portarul meu atinge mingea, dar e penalty. Atacantul lor a avut, apoi, trei intervenţii consecutive asupra fundaşului meu şi nu a fost nici măcar avertizat verbal. Mai apoi, acelaşi arbitru a refuzat să înceapă jocul la timp în a doua repriză pentru că a spus că se simte ameninţat şi că nu e niciun organ de poliţie la meci. Păi, ăla din tribune poate să înjure cât vrea, pentru că e în tribune, nu intră pe teren. Dar oare maniera lui de a arbitra nu a provocat, cumva? După aproximativ 20 de minute a fluierat startul reprizei secunde. A fost un arbitraj tendenţios, e al cincilea joc în care doar în maniera asta ne-a arbitrat, dar o să mă duc la comisie, pentru că nu o să las lucrurile aşa”, a declarat oficialul Arieşului, extrem de supărat după jocul de ieri, şi oaspeţii având ceva de reproşat brigăzii de arbitri, jucătorii Vulturului acuzând câteva offside-uri semnalizate incorect.

Pe de altă parte, cel mai liniştit meci al zilei a fost la Cluj-Napoca, acolo unde CS Floreşti a jucat cu CFR Dej pe fosta bază de antrenament a Universităţii Cluj, „Dan Anca”. Elevii lui Călin Budişan s-au impus cu 3-1, după golurile marcate de Cucuruzan, Roman şi Claudiu Rus, fundaşul reprofilat atacant al dejenilor, Raul Prodan, izbutind să înscrie, din nou, pentru echipa sa.

Cu acest succes, floreştenii, care au şi un meci mai puţin disputat, au ajuns la patru puncte în spatele locului trei în clasament, iar în etapa următoare au derby cu Someşul Gilău.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.