JSport.roJSport.ro
foto: danone nations cup

România se mândreşte, în aceste zile, cu cea mai importantă performanţă reuşită de o echipă de fotbal din ţară. Jucătorii U12 ai Luceafărului Cluj, care reprezintă România la Campionatul Mondial de la New York, au ajuns până în semifinalele competiţiei la care au participat cele mai bune formaţii din lume la această categorie de vârstă.

Micii „tricolori”, pregătiţi de Stan David şi Gigi Vînău, au fost opriţi de Mexic din drumul spre marea finală, scor 0-2, urmând să întâlnească Maroc în meciul pentru medaliile de bronz.

Clujenii au obţinut, vineri, accesul în optimile de finală, acolo unde au trecut, sâmbătă după-amiază, cu 2-1 de Austria. Golgheterul Andrei Vînău şi Alin Ferenţi au marcat cele două goluri în poarta austriecilor, echipă care a câştigat toate meciurile din grupa B.

În sferturi, emoţiile au fost ceva mai mari pentru români, aceştia ajungând la loviturile de departajare cu Germania, actuala campioană mondială en-titre. Clujenii au deschis scorul prin Raul Nistor, însă au fost egalaţi până la final, inspiraţia şi norocul fiind, apoi, de partea jucătorilor îmbrăcaţi în galben. Andrei Vînău, Raul Nistor, Matei Morar şi Răzvan Fleşer au înscris penalty-urile avute de „tricolori”, România ajungând astfel, cu scorul de 4-3, în semifinalele Campionatului Mondial U12.

Oboseala, cauzată şi de diferenţele de fus orar, jocul împotriva Mexicului începând la ora 01:00 în România, 18:00 la New York, a fost principalul adversar al jucătorilor născuţi în anul 2005. Mexicanii s-au impus cu 2-0 şi s-au calificat în finala pe care o vor disputa împotriva Argentinei. Românii, în schimb, se vor duela cu Maroc în finala mică, ambele meciuri urmând să aibă loc duminică după-miază, pe „Red Bull Arena”, acolo unde sunt aşteptaţi peste 20.000 de spectatori.

Cea mai bună clasare a României de până acum la Campionatul Mondial U12 a fost locul şase, obţinut în 2014 de către Academia Hagi, astfel că “luceferii” clujeni au rescris istoria participărilor româneşti la acest turneu final. De altfel, România a fost singura ţară din Europa calificată în “careul de aşi” al acestui Campionat Mondial.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.