JSport.roJSport.ro

img_1850În acest weekend va avea loc, la Cluj-Napoca, o nouă ediţie a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, competiţie la care Aurelia “Mica” Brădeanu va îmbrăca pentru ultima oară tricoul naţionalei României.

Handbalista în vârstă de 37 de ani va continua să joace pentru echipa sa de club, CSM Bucureşti, însă a decis să nu mai onoreze convocările la echipa naţională după competiţia de la Cluj.

“E un moment foarte greu pentru mine, după atâta timp, atâţia ani de muncă şi atâta fericire. Pentru mine a însemnat foarte mult această perioadă, am trăit-o, asta este viaţa mea, handbalul, îmi este greu, dar trebuie să ştii să spui stop şi carierei sportive. Sunt capabilă să mai joc şi în Suedia, la Campionatul European, dar am considerat că pentru mine e suficient şi, după Jocurile Olimpice, am decis să mă retrag. Am luat singură această decizie pentru că singură m-am dus şi la handbal. Probabil voi juca doar duminică la Trofeul Carpaţi şi cred că o să plâng, chiar dacă mi-am propus să nu o fac, dar nu sunt atât de tare şi cred că se va întâmpla asta”, a declarat centrul naţionalei României.

Vicecampioană mondială în 2005, medaliată cu bronz la Mondialul de anul trecut şi la Europeanul din 2010 şi participantă de trei ori la Jocurile Olimpice, Brădeanu a fost una dintre cele mai importante jucătoare din istoria naţionalei României. Aceasta recunoaşte că îi va fi mult mai greu din faţa televizorului şi a avut un mesaj pentru suporterii “tricolorelor”.

img_1848“Cel mai fericit moment pentru mine a fost, practic, tot timpul când eram la echipa naţională. M-am dăruit cu totul handbalului şi le mulţumesc tuturor oamenilor care au fost alături de mine, care m-au sprijinit şi care au avut încredere în mine. Va fi foarte greu de pe margine, mult mai uşor este din teren, am şi experimentat acest lucru. Nu m-am decis ce voi face după ce mă voi retrage şi de la echipa de club, încă mai am de jucat acolo. Vreau să le transmit suporterilor că îi iubesc, sunt fericită că am asemenea oameni alături de mine şi îi aştept să îi văd la meciuri”, a mai spus cea căreia i s-a cântat imnul ţării de peste 250 de ori în tricoul echipei naţionale.

Ultimul meci al lui Brădeanu sub “tricolor” va fi duminică, foarte probabil în finala mare a Trofeului Carpaţi, Naţionala A urmând să întâlnească reprezentativa B a României în semifinale.

“Sunt şi fericit, dar şi foarte trist în acelaşi timp. Fericit pentru că pot să particip la acest eveniment important pentru noi, dar trist pentru că Mica se retrage de la echipa naţională. Ea face parte dintr-o generaţie de excepţie, care a făcut handbalul feminin contemporan să fie ce este acum”, Alexandru Dedu, preşedinte FRH

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.