JSport.roJSport.ro

Florina ChintoanFlorina Chintoan, handbalista Universităţii Alexandrion Cluj, a punctat de două ori în înfrângerea usturătoare suferită duminică de România în Norvegia, 17-27. Meciul a reprezentat returul confrunării dintre cele două ţări, din calificările la Campionatul European de handbal programat în decembrie 2016, în Suedia.

În meciul tur, disputat joi la Cluj, tricolorele s-au impus cu 25-20 şi au reuşit să învingă după 15 ani Norvegia. În returul disputat în deplasare antrenorul Thomas Ryde a preferat să îşi menajeze titularele de bază, Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Eliza Buceschi şi Valentina Ardean Elisei, Gabriella Szucs (care a evoluat puţin), pentru Turneul de calificare pre-olimpic care va avea loc între 18-20 martie în Danemarca.

Cu formula completă pe teren, Norvegia a dominat jocul de la un capăt la altul şi s-a impus la finalul celor 60 de minute cu 27-17. Norvegia şi România au câte 6 puncte în Grupa 1 de calificare la Euro 2016 şi aşteaptă ultimele meciuri, din iunie, în compania Lituaniei şi a Belarusului, pentru a-şi asigura şi matematic prezenţa în Suedia. În tur, atât Norvegia cât şi România au învins cele două ţări.

Luptă pentru Olimpiadă

Principala provocare pentru tricolore este prezenţa la Jocurile Olimpice de vară 2016 de la Rio de Janeiro, iar pentru asta vor avea de trecut un hop extrem de important, turneul pre-olimpic de calificare, care se va desfăşura între 18-20 martie în Danemarca. Din grupa României fac parte Danemarca, ţara gazdă, Muntenegru şi Uruguay, iar primele două clasate îşi asigură biletele pentru Brazilia.

Chintoan, trei goluri în două meciuri

Pivotul Florina Chintoan a  reuşit să marcheze în ambele confruntări cu Norvegia, de pe teren propriu şi din deplasare. În faţa suporterilor clujeni Chintoan a marcat un gol, iar în Norvegia a punctat de două ori. Cealaltă echipieră a U Alexandrion Cluj convocată la lot pentru dubla cu Norvegia şi pentru turneul pre-olimpic, Laura Popa, nu a fost inclusă pe foia de joc în meciurile cu Norvegia.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.