JSport.roJSport.ro

Universitatea Cluj va relua, la finalul săptămânii viitoare, meciurile din Liga Naţională de handbal feminin.

După o pauză de mai bine de o lună, timp în care noul antrenor, Florentin Pera, a avut posibilitatea să-şi cunoască mult mai bine jucătoarele, „U” va reîncepe campionatul cu scopul de a-l termina între primele opt formaţii.

Tehnicianul venit de la HCM Roman este optimist în ce priveşte potenţialul echipei pe care o pregăteşte, însă a cerut răbdare, menţionând cu Universitatea nu se poate bate, deocamdată, pentru locurile fruntaşe.

„Cu excepţia a două-trei jucătoare, cred că avem cea mai tânără echipă din Liga Naţională. Pe de-o parte, mă bucură, pentru că sunt fete dornice de progres, cu potenţial şi pot să facă performanţă, dar, pe de altă parte, trebuie să avem şi răbdare cu ele, să conştientizăm că performanţa nu se poate face peste noapte. Cu o echipă tânără trebuie răbdare, trebuie construit, însă eu sunt optimist, am venit optimist şi le-am transmis şi acest lucru fetelor, iar asta cred că s-a văzut şi în meciurile oficiale, şi în cele amicale. Îmi doresc să urcăm echipa cât mai mult în clasament în acest sezon, e puţin probabil să visăm la locuri foarte sus, dar îmi doresc ca echipa să fie în primele opt”, a declarat antrenorul clujencelor.

Universitatea a pierdut două jucătoare în această pauză competiţională, pe Alla Sheiko şi Tamara Bokaric, un lucru nu tocmai pe placul lui Florentin Pera, însă acesta este convins că forţa grupului poate învinge orice valoare individuală.

„Eu cred că echipa a început să prindă contur, să se omogenizeze. Am avut o perioadă în care nu am putut să mă bazez pe jucătoarele de la lot, acest lucru ne-a dezavantajat, dar, treptat-treptat, fetele au reuşit să lege relaţiile de joc. Ne-am fi dorit un transfer având în vedere că am pierdut-o pe Sheiko, o jucătoare de bază, însă timpul e foarte scurt. Sper să nu mai pierdem pe nimeni, pentru că atunci ne va fi foarte greu. Oricum, obiectivul meu e să fim un grup unit, să avem atitudine la fiecare joc, pentru că forţa grupului învinge valoarea individuală”, a mai spus Florentin Pera.

„U” Cluj a terminat anul 2016 pe locul 10 în Liga Naţională, la două puncte de poziţia a opta.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.