JSport.roJSport.ro

img_8964Universitatea Cluj a realizat surpriza acestui sezon competiţional al Ligii Naţionale de handbal feminin, câştigând de o manieră categorică meciul cu Dunărea Brăila, 30-18. Victoria a venit la primul joc pe banca formaţiei ardelene a lui Florentin Pera, tehnician care a semnat cu Universitatea înainte cu trei zile de acest succes.

Schimbarea de pe banca tehnică s-a dovedit a fi de bun augur pentru ardelence, noul antrenor al lui „U” explicând, la final, cum a fost posibil ca „Roza” şi colegele sale să facă cel mai bun meci al sezonului tocmai împotriva liderului Ligii Naţionale.

„Am fost convins că o să câştigăm, am crezut în asta şi a trebuit să cred eu, în primul rând. Asta le-am transmis şi fetelor de la început, în aceste trei zile am vorbit enorm de mult cu ele, am lucrat la partea mentală şi am încercat cât am putut de mult să pregătesc tactic jocul, dar cred că mobilizarea, motivaţia, spiritul de echipă a învins Brăila. Noi la fiecare joc vom intra la victorie, nu contează numele adversarului, iar exemplul de miercuri poate să confirme acest lucru. De acum vom intra cu încredere la fiecare meci, fetele se simt mai stăpâne pe ele, mai convinse că pot obţine rezultate deosebite şi sper să menţinem acelaşi tonus, aceeaşi determinare şi unitate”, a declarat Florentin Pera.

Acesta nu a uitat să le mulţumească după meciul de ieri atât celor din conducere, pentru că „mi-a dat posibilitatea să antrenez la Universitatea Cluj”, cât şi suporterilor, încântat de atmosfera creată în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

„Publicul a fost minunat şi sunt convins că la următorul joc de acasă sala va fi plină. Dacă evoluţiile noastre şi prestaţiile vor fi la acest nivel, cu siguranţă vom avea o sală plină la Cluj, aşa cum ne dorim cu toţii”, a mai spus noul antrenor al clujencelor. Următorul joc acasă pentru „U” va fi abia la mijlocul lunii ianuarie 2017, în ultima etapă a turului, cu Cetate Deva.

Săptămâna viitoare, clujencele vor juca la Craiova, joi, 17 noiembrie, după care Liga Naţională se va întrerupe pentru Campionatul European din Suedia. Întrecerea internă se va relua în 8 ianuarie, însă „U” va juca tot în deplasare, la Corona Braşov.

„A fost o adevărată provocare. Ne-am antrenat foarte serios şi cred că pe apărare am câştigat cu Dunărea Brăila. Am demonstrat că se poate şi că meciurile pe care le-am pierdut până acum nu au arătat valoarea noastră. Această victorie e ca o gură de aer proaspă pentru noi”, Abigail Vălean, „U” Cluj

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.