JSport.roJSport.ro

IMG_5456_1200x800CSM Bucureşti a câştigat, sâmbătă seara, Cupa României la handbal feminin după o victorie clară cu HCM Roman, 32-24 (15-13), conturată mai ales în a doua repriză.

Handbalistele Romanului au reuşit să ţină pasul cu mai titratele lor adversare doar în primele 30 de minute, proaspăta campioană a Europei începând să se distanţeze pe tabelă imediat după reluarea jocului. Odată stabilită învingătoarea, ambele echipe au evoluat şi pentru cei 2.000 de spectatori prezenţi la finala din Sala Polivalentă clujeană, “aerienele” şi pasele pe la spate fiind ingredientele unui show care a însemnat şi finalul sezonului de handbal feminin.

CSM a câştigat tripla istorică, Liga Naţională, Liga Campionilor, Cupa României, însă s-a despărţit de antrenorul Kim Rasmussen, care va pregăti naţionala Ungariei. Câteva jucătoare ale CSM-ului şi-au luat “la revedere” turnându-i şampanie în cap antrenorului danez, care a reuşit să intre în istoria handbalului românesc.

“A fost un sezon de vis. Am sperat la măcar două trofee, dar să reuşim tripla este ceva extraordinar. După acest meci ne vom spune ‘la revedere’, însă nu vom uita niciodată acest sezon, cu toate emoţiile lui, cu toate greutăţile, încununat de succes, până la urmă. Suntem foarte obosiţi, dar şi foarte mândri de ce am realizat”, a spus Rasmussen.

„Pentru noi finala a fost ieri. Am reuşit să ne calificăm pentru al treilea an la rând în cupele europene, am jucat a doua finală de Cupă din istorie şi ne bucurăm că am putut să ridicăm nivelul echipei la acest meci contra campioanei Europei. Ieri am jucat la cel mai înalt nivel, a fost greu să mai ţinem piept şi azi CSM-ului, dar atât cât am putut, ne-am luptat”, a declarat şi antrenorul Romanului, Florentin Pera.

Pivotul Oana Manea a primit titlul de MVP-ul turneului final, medaliile de bronz fiind obţinute de HCM Baia Mare, care a trecut de Dunărea Brăila în finala mică.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.