JSport.roJSport.ro

Universitatea Cluj traversează o nouă perioadă dificilă în Liga Naţională de handbal feminin, prima de la instalarea lui Florentin Pera în postul de antrenor principal.

După trei rezultate pozitive, dintre care două victorii cu Dunărea Brăila şi Corona Braşov, au urmat două eşecuri şi un rezultat de egalitate împotriva unor formaţii mai slab cotate. Ultima înfrângere, 24-25 cu CSM Bistriţa, l-a adus şi pe antrenorul Florentin Pera în gura suporterilor, însă tehnicianul Universităţii pare că se luptă cu o situaţie mult mai dificilă.

Potrivit unor surse apropiate de Federaţia Română de Handbal (FRH) şi de clubul clujean, câteva dintre jucătoarele pe care le antrenează şi-au depus, în ultimele luni, memorii la FRH pentru a cere rezilierea contractelor, fără succes însă. Printre acestea s-ar fi aflat Laura Popa şi Cristina Laslo, ultima pierzând inclusiv la „Apel”, judecat cu o zi înaintea meciului cu CSM Bistriţa.

În aceste condiţii, lipsa de “dăruire şi combativitate” de care s-a plâns antrenorul Florentin Pera la finalul eşecului de sâmbătă pare să aibă o explicaţie în “planurile” anumitor jucătoare, schimbarea lui Carmen Amariei cu actualul antrenor nefiind chiar pe placul tuturor.

„E un moment foarte greu. Am obţinut trei rezultate bune, însă apoi au fost nişte probleme colaterale, câţiva factori perturbatori care au afectat bunul mers al echipei. Suferim la dăruire şi combativitate în ultima perioadă, aici am scăzut destul de mult şi asta se vede şi în rezultatele echipei. Acei factori perturbatori au contribuit negativ asupra stării grupului, iar astea sunt cele mai grele momente, când ai nevoie de o situaţie pozitivă în cadrul echipei. Victoriile aduc o atmosferă bună, iar înfrângerile nu creează o linişte foarte mare. Însă asta este situaţia, fiecare echipă mai trece şi prin astfel de momente pe care trebuie să le depăşim. Eu sunt optimist însă, nu am cum să privesc altfel lucrurile”, ne-a spus antrenorul Universităţii, după meciul cu Bistriţa.

Conducerea echipei clujene ia în calcul despărţirea, la finalul sezonului, de câteva dintre actualele jucătoare, cel puţin Cristina Laslo, însă, urmând să plece doar dacă clubul va primi, oficial, o ofertă de transfer.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.