JSport.roJSport.ro
De la stânga la dreapta: Mihaela Senocico, Adrian Popovici şi Codruţ Crişan

Handbalistele Universităţii Cluj s-au reunit în această săptămână pentru a pregăti noul sezon al Ligii Naţionale.

Revenirea Mihaelei Ani Senocico este cel mai important transfer făcut de echipa ardeleană în această pauză competiţională, „U” având şi un nou antrenor, în persoana lui Adrian Popovici.

În afară de „Seno”, Ionica Munteanu, Florina Chintoan sau Diana Puiu, Universitatea are un lot format din jucătoare fără prea mare experienţă, obiectivul în noul sezon fiind „crearea unui grup unit”, potrivit preşedintelui echipei, Codruţ Crişan. Acesta a dat de înţeles că „U” nu va străluci din punct de vedere al bugetului în viitorul sezon, însă speranţele există pentru aducerea unor noi sponsori.

„Avem acum un lot aşa de subţire pentru că nu mai vrem să repetăm aceleaşi greşeli din trecut. Bugetul pe care îl avem va acoperi organizarea de competiţii şi remuneraţia fiecărei sportive. Avem cel mai mic buget dintre echipele din Liga Naţională, dar ne dăm silinţa să atragem cât mai mulţi sponsori. Sperăm să intrăm şi noi în programele de finanţare la primărie şi de anul viitor să fim finanţaţi de Primăria şi Consiliul Local. Ne dorim crearea unui grup foarte unit şi nu avem un obiectiv clar definit pentru sezonul următor, dar evident că nu ne gândim la retrogradare”, a declarat preşedintele clujencelor.

Mihaela Senocico a revenit la „U” cu gândul de a-şi încheia cariera la echipa ardeleană, însă sezonul următor nu va fi ultimul pentru jucătoarea în vârstă de 35 de ani. Aceasta şi-a expus gândurile pentru campionatul care va începe în luna septembrie şi a avut un mesaj pentru jucătoarele tinere care îi sunt colege la echipă din această vară.

„Mă bucur că m-am reîntors acasă. Pentru noul sezon îmi propun să fiu sănătoasă ca să pot să ajut cât mai mult echipa. Avem un lot subţirel, un lot tânăr, de la care nu cred că putem avea prea mari pretenţii. Eu îmi doresc ca ele să răspundă cât mai bine la antrenamente, să muncească cot la cot cu noi, să tragem în aceeaşi direcţie, să fim un grup unit, aşa cum era înainte la această echipă, şi să-şi schimbe puţin atitudinea. Vreau să-şi dorească, să muncească şi să se afirme şi, dacă ar face asta, lumea s-ar reîntoarce la sală. Îmi doresc şi ca cei care au fost înainte la echipă să vină lângă noi, să ne susţină şi la bine şi la rău, pentru că avem mare nevoie de ei. Pe viitor, dacă o să reuşim să atragem lumea lângă noi şi să avem susţinere financiară cred că se poate ajunge şi în cupele europene. Mi-aş dori să revăd sala asta plină şi îmi doresc să joc cât mai mult posibil. Dacă sunt sănătoasă sunt sigură că o să fac faţă la toate provocările. M-am reîntors şi nu mai am de gând să plec”, a spus Senocico.

Pentru Universitatea va urma un cantonament la Cheile Grădiştei, în perioada 23-30 iulie, după un care un turneu la Bistriţa, în 12 şi 13 august, urmat, cel mai probabil, de un alt turneu la Braşov.

Cred că vom face un sezon bun, pentru că mi-au plăcut de fete cum au reacţionat în primele două zile de antrenamente. Mie îmi plac provocările, îmi place să muncesc, şi sper să scot ce e mai bun din fiecare jucătoare în parte“, Adrian Popovici, antrenor “U” Cluj

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.