JSport.roJSport.ro
foto: U Alexandrion/Facebook
foto: U Alexandrion/Facebook

Echipa clujeană de handbal feminin „U” Alexandrion a reuşit o victorie mare pe terenul Unirii Slobozia, 25-23 (12-17) asigurându-şi, în mare măsură, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Elevele lui Carmen Amariei au făcut o a doua repriză perfectă, după ce prima au încheiat-o cu un dezavantaj de cinci goluri, şi le-au permis adversarelor să marcheze doar şase goluri.

U” Alexandrion scăpa complet de griji pe acest final de sezon cu o victorie la Slobozia, însă gazdele, conştiente că doar cu un succes se mai pot agăţa de şansa evitării, in-extremis, a unui loc la baraj, au început în forţă acest joc. Unirea a fost în permanenţă la conducere, însă nu s-a putut distanţa la mai mult de trei goluri de clujence în primele 25 de minute. Finalul reprizei a fost, însă, unul slab pentru elevele lui Carmen Amariei, care au intrat la vestiare cu un deficit de cinci goluri, 12-17.

Laslo şi colegele sale au revenit mai montate în partea a doua a jocului şi au reuşit să se apropie din nou de ialomiţence, la intrarea în ultimele 10 minute oaspetele mai având de recuperat doar un gol. Pe fondul unui joc mult superior faţă de prima repriză, inevitabilul s-a produs în minutul 53, „U” Alexandrion egalând scorul la 22 şi, profitând de avantajul echipei care vine din spate, a reuşit să preia mai apoi conducerea pe tabelă.

Clujencele nu au mai cedat iniţiativa şi au reuşit să câştige, 25-23, un meci care le asigură, aproape 100%, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Cristina Laslo, cu şapte goluri, a fost cea mai bună marcatoare pentru ardelence, Florina Chintoan şi Andreea Tetean reuşind câte şase goluri.

„U” se află pe locul 10 şi are acum opt puncte în faţa Sloboziei, echipă care ocupă o poziţie de baraj, până la finalul campionatului mai rămânând doar trei etape.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. „U” Alexandrion a scăpat de emoțiile unui baraj imprevizibil, dar așteptăm mai mult de la o echipă care are jucătoare de valoare și antrenoare cu nume grele în handbalul mondial. Este de dorit ca în sezonul viitor echipa să rămână în aceeași componență și cu vreo două „plombe” să acceadă spre locurile de cupe europene, acolo unde a fost nu demult. Apreciem eforturile sponsorului și dorim să urcăm handbalul clujean peste echipele unor orașe cu mai mică anvergură. Succes, „U” Alexandrion pe drumul spre performanță !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.