Diferența dintre un jucător de succes și unul care pierde constant este făcută de atitudinea avută față de pariurile sportive, dar și de structura psihică a fiecăruia. Pariorii de top au un plan de joc și, ceea ce este cel mai important, au determinarea și puterea de a se ține de el orice s-ar întâmpla.

Am citit un interviuri acordate de mai mulți jucători care nu sunt neapărat profesioniști, dar care obțin profit în fiecare lună și chiar au scris ghiduri pentru pariorii amatori. Am identificat 5 aspecte de care țin cont cei care au succes în acest domeniu:

Timpul alocat acestei activități

Pariurile sportive reprezintă un hobby pentru 90% dintre jucători, dar asta nu înseamnă că trebuie tratate cu superficialitate. Nu deschizi site-ul și pui la repezeală ceva pe bilet, ca să ai ce să urmărești pe timpul zilei. Dacă vrei să ai succes, este necesar să aloci timp suficient pentru identificarea meciurilor care au cele mai mari șanse de a-ți aduce câștig, apoi pentru a le analiza, ca să te asiguri că prima impresie nu a fost greșită. Ok, nu stai „pe pariuri” 8-10 ore pe zi, așa cum fac profesioniștii, dar ai nevoie măcar de câteva ore.

Se spune că analizarea fiecărui eveniment pus pe bilet ia minim 20 de minute, dacă este făcută așa cum trebuie. În pariurile sportive nu trebuie calitate, ci cantitate. Decât să pui zece bilete din care să câștigi unul, mai bine pui trei analizate atent din care două să fie câștigătoare.

Totul este calculat

Un parior de succes nu lasă nimic la voia întâmplării. Totul este calculat, mai ales atunci când este vorba de bani. Trebuie acordată o atenție sportivă elementelor care țin de Money Management: un buget fix (bankroll), țintă de profit realistă și modalitatea prin care este stabilită miza fiecărui bilet.

Bugetul trebuie să fie o sumă pe care ești dispus să o pierzi. Așadar, niciodată să nu alimentezi contul de pariuri cu bani destinați altor cheltuieli (precum cele cu mâncarea sau cu plata chiriei sau întreținerii). Bankroll-ul disponibil poate fi împărțit pe săptămâni. Ținta de profit depinde de timpul în care îți propui să o atingi. În trei zile nu vei putea să îți dublezi banii, decât dacă joci foarte riscant. Miza poate fi calculată în funcție de buget și de risc, sau prin formule matematice valabile asociate cu strategii de pariere.

Modalitatea de exprimare a mizei

Pariorii de top obișnuiesc să lucreze cu unități, nu cu bani. Valoarea unității depinde de mărimea bugetului. De exemplu, dacă ai un bankroll de 100 de lei și îl împarți în 100 de unități, valoarea unei unități este de 1 leu. În cazul în care bankroll-ul ajunge la 150 de lei, atunci unitatea va valora 1,5 lei.

Dacă urmărești site-uri pe care sunt postate pronosticuri, ai observat probabil că tipsterii  sugerează încrederea pe care o au în „pont” în unități: 6/10, 7/10, 8/10, 9/10 sau 10/10. Pe site-uri din străinătate vezi predicții cu încredere 1/10, ceea ce pare ciudat pentru pariorul român. Trebuie ca valoarea unei unități să fie foarte mare ca să conteze câștigul  unui pariu pe care pui miză de o singură unitate.

Numărul de meciuri pus pe bilete

În general, un parior de top plasează numai bilete cu o singură selecție. Pariurile single îți oferă cel mai mare control asupra banilor investiți. Prin analizarea în profunzime a meciului, este redus rolul jucat de hazard în deciderea biletului. De exemplu, nu te vei mira că un jucător este eliminat dacă în prealabil, studiind statistica, ai văzut că în meciurile precedente a tot luat cartonașe galbene, ceea ce înseamnă că trece printr-o perioadă cu mulți nervi.

Dacă joci strategia Cota 2, poți pune maxim două meciuri pe bilet, întrucât o singură selecție cu cota 2.00 are probabilitate mică de a fi câștigătoare. De le trei selecții în sus, șansele de câștig sunt foarte mici.

Atitudinea în fața eșecului

Nu în ultimul rând, diferența între pariorii de succes și cei care ies mereu pe minus este făcută felul în care jucătorul reacționează după un bilet pierdut. Să spunem că ai cont la Total Bet și ai pus un bilet. Intri pe verificare bilet Total Bet ca să vezi pariul a fost pierzător. Sunt două variante: te comporți ca un profesionist și treci repede peste moment, învățând din greșeală (în cazul în care observi ai făcut ceva greșit) sau procedezi ca un pierzător, enervându-te și mizând miza următorului pariu, pentru a recupera pierderea.

Chiar dacă pierzi un bilet sau o serie de bilete, trebuie să rămâi optimist. Joacă bilete cu o singură selecție, analizează fiecare meci, gestionează corect bugetul. Cu siguranță că vei trece înapoi pe plus.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte