JSport.roJSport.ro

Pariez constant de câțiva ani. Sunt pe plus, dar aș vrea să fac un pas înainte și să câștig mai mulți bani. În consecință, m-am hotărât să pun „pe hârtie” câteva idei de care să țin cont. Prima ar fi să monitorizez cu mai mare atenție ponturile tipsterilor profesioniști și să fac o listă scurtă a celor mai performanți dintre aceștia.

Oricât de bine te-ai pricepe la sportul pe care pariezi, nu strică să te inspiri din surse credibile. Dacă joci pe fotbal, e imposibil să fii la curent cu toate echipele din lume. Am „felia” mea pe care o cunosc foarte bine, cum ar fi Liga I, plus alte două campionate. Alții și-au ales alte ligi. Schimbul de experiență este binevenit.

Trebuie să fiu organizat

Așadar, filtrarea tipsterilor ar fi prima liniuță a planului. Punct și de la capăt. În fiecare dimineață, sau în seara de dinainte, analizez oferta și îmi fac o listă cu meciurile de peste zi pe care se poate paria. Deseori, mi s-a întâmplat să pariez haotic, adică să deschid calculatorul atunci când aveam timp și să joc live pe evenimentele aflate în desfășurare, fără o documentare prealabilă. Dacă joci la întâmplare, este probabil să pierzi. Dacă vrei să faci performanță, în orice domeniu, trebuie să aloci timp respectivei activității. Una dintre regulile de bază va fi să nu mai pariez în zilele în care nu am timp să studiez oferta și să aflu tot ce se poate despre meciurile pe care le aleg.

Victoriile și înfrângerile, tratate la fel

De fiecare dată când am pornit de la zero alimentând contul de pariuri mi-am promis că voi respecta managementul banilor. Concret, că miza maximă nu va depăși un procent din bancă, în funcție de probabilitatea ca pariul să fie câștigător. Nu am reușit să mă țin de „promisiune” și sunt conștient că aceasta este cheia dacă vreau să am mai mult succes. Va trebui să lucrez mai mult la psihic. Cunosc câțiva pariori profesioniști și pot spune că diferența între ei și amatori se face în primul rând la acest capitol. Victoriile și înfrângerile trebuie primite cu aceeași trăire impersonală. Altfel, dacă te ia valul după un pariu necâștigător și începi să joci la recuperare, vei pierde cu siguranță tot ce ai câștigat până atunci. E valabil și reversul. Încântat de un câștig, nu este bine să mărești miza în detrimentul unui management corect al banilor.

Am deja conturi la câteva case de pariuri online, însă îmi voi deschide și la altele. În felul acesta, pot juca la bookmakerii care oferă cotele cele mai bune și pot beneficia de o ofertă mai diversă a tipurilor de pariuri. Unii oferă mai multe opțiuni pentru handicapurile asiatice, la alții se poate paria pe cornere, la alții pe numărul de cartonașe galbene și roșii ș.a.m.d.

Voi fi realist cu cotele alese

Foarte important, voi ține cont de sfatul ca un bilet să aibă cel mult două selecții. De la trei selecții în plus, totul devine loterie, indiferent de cât de mici sunt cotele, teoretic invers proporțional cu probabilitatea ca meciurile să iasă. Voi fi realist și nu voi paria pe cote mari. Pentru a compensa acest lucru, voi face o bancă mai mare, astfel încât să înțeleg ceva și dintr-un bilet câștigător cu cotă mai mică. O miză de câțiva lei te obligă să pui multe selecții pe bilet sau să alegi meciuri cu probabilitate mică de reușită.

O altă regulă pe care o voi respecta de acum încolo va fi să țin evidența pariurilor și să trag linie după fiecare lună. Mă va ajuta să înțeleg ce am făcut bine și cu ce am greșit. O astfel de analiză este utilă în orice activitate, mai ales într-una care presupune o investiție, precum pariurile sportive.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.