JSport.roJSport.ro

Aproape orice persoană care a fost cuprinsă de microbul pariurilor s-a gândit cel puțin odată la posibilitatea de a trăi din această activitate. Cum ar fi să-ți dai demisia și să-ți câștigi existența stând pe plajă cu un cocktail în față, alături de laptopul, tableta sau telefonul mobil de pe care plasezi pariurile? Ei bine, acest vis este mult mai greu de atins decât li se pare unora și chiar imposibil în cele mai multe dintre cazuri. Cu toate acestea, există pariori profesioniști care câștigă suficient de bine încât să poată trăi din pariuri, însă nu se prea vorbește atât de des despre ei.

Tipuri de pariori profesioniști

Acum, însuși termenul de parior profesionist este unul discutabil, asta pentru că există mai multe categorii de jucători care pot fi incluși sau nu sub această titulatură. Un exemplu controversat ar fi cei care câștigă în mod constant sume care să le permită să se autosusțină numai din rularea ofertelor furnizate de către casele de pariuri online.

Un altul caz ar fi al celor care realizează profit în mod constant prin metoda Arbitrage Betting, care presupune plasarea unor pariuri contrare, simultan, la mai multe case de pariuri online, cu scopul de a obține un câștig indiferent de deznodământul respectivului eveniment sportiv.

Apoi, mai avem și traderii, care încearcă să anticipeze mișcarea cotelor, pariază pe cea care sunt convinși că va scădea și apoi așteaptă momentul propice pentru a vinde pariul și a încasa câștigul – lucru care se întâmplă de cele mai multe ori înainte de startul partidelor vizate.

Alții în consideră pariori profesioniști pe tipsterii care furnizează ponturi agenții sau pentru diverse site-uri de pariuri sportive online. Există și la noi în țară un grup de tipsteri de succes care furnizează ponturi la pariuri pe fotbal, tenis, baschet dar și alte sporturi.

Am ajuns la tipul de pariori profesioniști general acceptați de public: pariorii care mizează efectiv pe evenimente sportive și obțin profit de pe urma ponturilor jucate și a money management-ului folosit. Însă și aceștia sunt de mai multe feluri: cei care se bazează pe vizionarea unor evenimente sportive și se specializează pe o nișă sau cei care și-au dezvoltat un model statistic și algoritmi care le indică pronosticurile pe care urmează să parieze.

Unde sunt exemplele de pariori profesioniști?

Anumiți pariori sunt de părere că nimeni nu poate câștiga pe termen lung pariuri sportive, însă acest lucru este complet fals. Într-adevăr, presa ne servește – de cele mai multe ori – numai exemple de pariori norocoși care au dat lovitura și nu ne prezintă pariorii profesioniști în adevăratul sens al cuvântului.

Să stăm totuși să ne gândim de ce se întâmplă lucrurile în acest mod. Dacă tu ai fi unul dintre acei jucători care trăiesc din pariuri sportive online, ți-ai dori să le dezvălui altora metodele tale? Bineînțeles, vei dori exact contrariul și nu pentru că ești lacom și nu vrei să le dai o mână de ajutor celorlalți pariori, ci pentru că expunerea ți-ar cauza numeroase probleme și chiar ți-ar putea încheia cariera. Prietenii știu de ce…

Chiar și așa, avem câteva exemple de pariori profesioniști în presa internațională, dintre care îi numim pe Nick Goff, Ted Sevranksy, Dirk Paulsen, Bryce Mauro, Rob Gorodetsky, Billy Walters, Edward Russo și Rufus Peabody, printre alții.

Cât câștiga un parior profesionist?

Întrucât nu există nici o rețetă magică care să ne permită să câștigăm la pariuri sportive și pentru că fiecare parior de top are propriul său stil de joc, rezultatele diferă. Cert este însă că baremul de profitabilitate acceptat de către cunoscători ca fiind unul bun presupune un randament al investiției de 5%. Cu alte cuvinte, obținerea unui profit echivalent cu 5% din rulaj pe termen lung este considerat ca fiind un procentaj foarte bun de câștig.

Acum, dacă stăm să ne gândim la felul în care își administrează pariorii profesioniști banii, câte pronosticuri pariază pe zi, ce cotă medie joacă și așa mai departe, ne dăm seama că pot exista diferențe destul de mari. Să luăm un exemplu: La o medie de 25 de pariuri pe zi, folosind sistemul de miză fixă reprezentând 2% din bankroll, unui parior i-ar lua numai două zile pentru a rula odată banca, iar dacă s-ar încadra în profitul de 5%, asta ar însemna că la sfârșitul unei luni calendaristice își va mări banca cu 75%.

Totuși, câți dintre pariorii de rând s-ar mulțumi cu un profit de 5% din rulaj? La prima vedere, foarte puțini sau niciunul, însă dacă ar conștientiza că metodele profesioniștilor sunt singurele care s-au bucurat de succes pe termen lung, poate că și-ar schimba părerea.

Una peste alta, nici o persoană nu poate fi sigură că va reuși să trăiască din pariuri sportive, chiar dacă aplică sfaturile profesioniștilor. Pariurile sportive trebuie să fie considerate o distracție și nu o sursă sigură de câștig. Investiți cel mult 10% din veniturile lunare în pariuri și nu jucați niciodată mai mult decât vă permiteți să pierdeți, oricât de sigur ar putea părea un pronostic. Vă rugăm să pariați responsabil!

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.