Campioana U-BT Cluj s-a deplasat la Galați pentru a disputa meciul trei al sferturilor de finală din LNBM contra echipei locale, Phoenix Galaţi.

Clujenii mai aveau nevoie de o victorie pentru a-şi asigura prezența în următoarea fază a competiției, scorul general fiind 2-0 pentru aceştia, şi au obținut-o în această seară, 71-67 (26-23, 11-14, 18-16, 16-14).

Oferte echipament Joma - pentru CluburiCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Phoenix Galați a deschis scorul, iar apoi echipele au mers cap la cap, campioana reuşind să se desprindă după egalitatea la 7. Gazdele s-au apropiat pe finalul primelor 10 minute la trei puncte, 23-26. În sfertul doi, echipele au preluat pe rând conducerea, iar cu un minut înainte de pauză Galaţi conducea cu 37-35. Lapornik a readus egalitatea pe tabelă, 37-37, după ce a înscris de la libere, acesta fiind şi scorul pauzei mari.

Echilibrul a persistat şi după revenirea de la vestiare, tabela indicând 53-55 înaintea ultimelor 10 minute ale partidei. Clujenii au reuşit să se distanțeze la 12 puncte, 54-66, după cinci minute disputate din sfertul patru, aceasta fiind cea mai mare diferență de scor din toată partida. Pe finalul jocului, gazdele s-au apropiat pe tabelă, dar “U” a reuşit să îşi menţină avantajul şi a câştigat partida cu 71-67.

Astfel, Universitatea s-a calificat în semifinalele LNBM cu 3-0 la general şi îşi aşteaptă adversara, care poate fi CSM Steaua Eximbank sau BC SCM Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.