JSport.roJSport.ro

IMG_8925Anunţul făcut joi de către Federaţia Română de Tenis (FRT), care a stabilit Clujul din nou gazdă pentru un meci de Fed Cup al României, de data aceasta contra Germaniei, nu a surprins multă lume.

Atmosfera existentă în tribune la România-Cehia, disputat weekendul trecut, a fost unul dintre factorii principali pentru care tenisul va reveni în Sala Polivalentă, evenimentul din aprilie fiind adus la Cluj şi în baza parteneriatului existent între primarul Emil Boc şi preşedintele FRT, George Cosac.

„Aşa cum s-a obişnuit fiecare federaţie cu noi, după ce se desfăşoară un eveniment aici se revine cu alte evenimente. Aşa a fost şi în cazul FRT, şi noi şi primăria am avut o relaţie foarte fair-play cu ei şi presupun că şi asta a contat, nu doar organizarea şi Sala Polivalentă. S-au purtat discuţii, negocieri, dar au durat puţin pentru că pot să spun că ne-am gândit unii la alţii în acelaşi timp, după ce am aflat că meciul va avea loc în România. Se va juca pe zgură, una care va fi adusă special pentru un meci în sală, amenajarea terenului nefiind foarte dificilă. Parchetul demontabil pe care îl avem va fi luat, va rămâne şapa goală şi peste ea va veni suprafaţa de zgură. Deocamdată nu ştim de unde va fi adusă această zgură, dar cert este că ea va conveni cel mai mult jucătoarelor noastre”, ne-a declarat directorul Sălii Polivalente clujene, Ionuţ Rusu.

Potrivit acestuia, felicitările au curs din toate părţile la începutul săptămânii, după organizarea meciului dintre România şi Cehia, atât autorităţile locale clujene, cât şi Federaţia Română de Tenis primind laude inclusiv de la ITF, forul suprem al tenisului.

„A fost un eveniment care a pus Clujul definitiv pe harta sportului european. În multe oraşe s-ar construi o sală doar pentru un singur eveniment, cum ar fi Fed Cup-ul, Campionatul European de Gimnastică sau cel de baschet, ce vor avea loc tot la Cluj. Ne-am obişnuit să vină la noi Federaţia Română de Handbal, cea de tenis, weekendul viitor avem şi România-Turcia la baschet feminin. Sportul la nivel înalt şi-a făcut casă în Sala Polivalentă, de altfel pentru asta ea fiind şi construită”, a mai spus directorul sălii clujene.

România-Germania, meci pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială la Fed Cup, va avea loc în 16 şi 17 aprilie.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. daca ma gandesc in urma cu ceva ani pe actuala locatie cresteau balari , iar acuma este cea mai moderna sala de sport — aici suntem obligati sa felicitam sa zicem asa factorii decizionali care au reusit pana la urma constructia acestei bijuterii Nu vreau sa fiu rautacios , dar tot la fel sar putea pune umarul si bunul simt sa se foloseasca la max capacitate si cea de a doua bijuterie –stadionul Si acolo trebuie sa existe o adevarata echipa de fotbalisti care sa reprezinte cu adevarat clujul si clujenii , iar pe langa asta acea pista trebuie folosita la max. Sa nu treaca o saptamana fara sa fie o competitie si cu acele spatii din incinta la fel sa fie folosite la max–si atunci putem spune ca suntem cu adevarat CLUJENI HARNICI , PRICEPUTI SIGOSPODARI

  2. Dupa cum se stie Sala Polivalenta din Cluj a fost construita din contributia financiara a clujenilor, iar Primaria noastra este adminstratorul acestui edificiu,Sper ca primarul Emil Boc si reprezentantii primariei Cluj, vor avea un cuvant de spus, in numele clujenilor, in cea ce priveste repartizarea locurilor din sala puse in vanzare si NU se va intampla la fel ca la precedenta partida cu Cehia cand in momentul punerii ,online, in vanzarie a biletelor (aprox.4000), zonele centrale ale salii erau deja ocupate, iar marea majoritate a clujenilor au ocupat peluzele si colturile salii.Dorim ca toti iubitorii de tenis din Romania ( inclusiv clujenii) sa aiba sanse egale de ocupare a celor 7000 de locuri din sala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.