JSport.roJSport.ro

IMG_9446_1200x800România a pierdut, scor general 2-3, meciul cu Cehia din sferturile de finală ale Grupei Mondiale de Fed Cup, dublul format din Andreea Mitu şi Raluca Olaru neavând prea multe şanse în faţa mai experimentatelor Barbora Strycova şi Karolina Pliskova.

Cehoaicele s-au impus cu 6-2, 6-3 şi au acces în semifinalele Fed Cup, după o partidă controlată în totalitate de către cele două jucătoare. Cu o presiune mult prea mare pe umeri, Olaru şi Mitu nu s-au ridicat decât rareori la nivelul adversarelor, cehoaicele apăsând pe acceleraţie atunci când a fost nevoie pentru a avea două finaluri de set liniştite. Andreea Mitu a încheiat meciul în lacrimi, fiind consolată de către colegele din echipă, care au păşit pe teren pentru un ultim salut adresat publicului.

Mă simt extraordinar că am câştigat, dar nu contează cine a adus punctele. A fost foarte greu, ne aşteptam să fie un meci strâns cu România, cel mai uşor a fost meciul de dublu. Am jucat finala anul trecut alături de Barbora şi am fost gata să joc şi acum la dublu, imediat după meciul cu Monica. Suntem fericite că suntem în semifinale”, a spus eroina Cehiei, Karolina Pliskova, cea care a adus două puncte ţării sale şi a contribuit din plin la meciul decisiv.

andreea mitu lacrimiDe partea cealaltă, Andreea Mitu nu şi-a putut stăpâni lacrimile nici la conferinţa de presă, jucătoarea considerându-se vinovată pentru eşecul de duminică. „Evoluţia mea a dus la acest rezultat”, au fost singurele cuvinte ale Andreei în faţa jurnaliştilor, doar căpitanul Alina Tecşor şi Raluca Olaru având puterea să răspundă întrebărilor.

Fetele consideră că această înfrângere li se datorează, însă am jucat cu adversare extrem de bune şi nu se pune problema ca ele să dezamăgească pe cineva. Sigur e că nu au evoluat la valoarea lor, se putea mai bine, iar când nu eşti inspirat ţi se pare că eşti sub aşteptări, dar nu e adevărat. Le-am adunat pe toate în vestiar şi le-am spus că trebuie să fie mândre de ce am realizat. Este greu, e un eşec, dar în faţa unui public extraordinar nu poate decât să ne motiveze pe mai departe”, au fost câteva dintre cuvintele căpitanului nejucător.

Emoţiile au fost mari şi, sincer, din momentul convocării mele am simţit că se va ajunge la 2-2 şi trebuia să fiu pregătită. Ştiam că va fi greu la dublu, chiar şi cu Pliskova obosită, ne-am dorit foarte mult să jucăm bine, însă ele au fost prea puternice pentru noi astăzi”, a declarat şi Raluca Olaru.

România va juca, în aprilie, un meci de baraj pentru menţinerea între primele opt echipe din Grupa Mondială, adversarul urmând să fie tras la sorţi.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.