JSport.roJSport.ro
foto: stevegtennis.com
foto: stevegtennis.com

Cea mai bună jucătoare de tenis a României, Simona Halep, ar putea lipsi de pe teren la duelul din sferturile de finală ale Grupei Mondiale de Fed Cup contra Cehiei, ce va avea loc la Sala Polivalentă.

După un început greoi de an, Halep va trebui să se opereze de deviaţie de sept, intervenţia chirurgicală urmând a fi realizată la finalul acestei luni, potrivit Digisport. Cum perioada de recuperare va fi de aproximativ şase săptămâni, numărul 2 WTA ar urma să rateze atât întâlnirea de Fed Cup de la Cluj, cât şi turneele din Dubai şi Qatar.

Singura şansă pentru ca fanii tenisului din Cluj să o vadă pe Halep în Sala Polivalentă este ca sportiva să-şi programeze operaţia după data de 7 februarie, însă, în acest caz, va rata aproape sigur şi turneul de la Indian Wells, pe care l-a câştigat anul trecut. Problema pentru Simona este că, dacă nu va participa la competiţia din SUA, va coborî mult în clasamentul WTA.

Meciul de Fed Cup dintre România şi Cehia va avea loc în 6 şi 7 februarie, biletele fiind epuizate încă de anul trecut, fanii tenisului achiziţionându-le şi cu gândul că o vor vedea la lucru pe Halep.

UPDATE

Simona Halep a confirmat, pe pagina sa oficială de Facebook, că nu va juca împotriva Cehiei la Cluj-Napoca. Redăm, mai jos, întregul comunicat al Simonei.

“Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale.

Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă.

Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament antibiotic.

Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecțiilor existente, din păcate am înrăutățit lucrurile, încercând să trag de mine să joc la Grand Slam.

La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operație pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a trata definitiv această problemă.

Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag și de la turneele Dubai și Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci când voi fi recuperată 100%.

Totuși, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells.

Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenție și să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar și din tribună.

Vă mulțumesc pentru susținerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămâni de pauză.

În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică și într-o formă bună.”

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.