JSport.roJSport.ro

IMG_9436România a pierdut duelul cu Cehia din sferturile Grupei Mondiale de Fed Cup, scor 2-3, dublul format din Andreea Mitu şi Raluca Olaru neavând nicio şansă în faţa perechii Karolina Pliskova-Barbora Strycova.

Româncele au fost depăşite total la mingile importante, Olaru (nr. 45 WTA la dublu) şi Mitu (nr. 128) cedând şi presiunii în faţa unui cuplu advers care a adus trofeul Fed Cup Cehiei în luna noiembrie a anului trecut, după o victorie cu Rusia. Pliskova, numărul 35 WTA în clasamentul de dublu şi Strycova, a 36-a jucătoare WTA în ierarhie, s-au impus şi graţie experienţei. Pliskova nu a dat multe semne de oboseală, în ciuda faptul că tocmai terminase un meci de trei seturi cu Monica Niculescu, după ce, cu o zi în urmă, repetase “figura” şi cu Simona Halep, iar multă lume s-a întrebat, la final, dacă Halep nu era mai potrivită să-i ia locul lui Olaru sau Mitu în meciul decisiv.

“Sunt gata să joc dublu, nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie, dar dacă e nevoie intru şi joc”, anunţase Simona la mai bine de o oră după terminarea meciului cu Kvitova, românca efectuând şi recuperare imediat după ce a învins-o pe cehoaică.

De menţionat că Petr Pala, căpitanul nejucător al Cehiei, a schimbat componenţa perechii de dublu duminică la prânz, în locul Denisei Allertova fiind preferată Pliskova. Mutarea nu a surprins, însă, aproape pe nimeni, pe lângă faptul că perechea ce avea să joace împotriva României câştigase ultimul meci din finala din 2015, Allertova nu se afla nici măcar în Top 700 în clasamentul WTA la dublu. Căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor, a explicat, la final, că a vrut să mizeze în primul rând pe prospeţime, în opinia sa Halep nefiind capabilă să mai ducă un meci la capacitate maximă.

Simona s-a concentrat pe simplu şi dublul pe care l-am afişat era cea mai bună variantă. Era greu cu Simona la dublu, ea nu a prea jucat, nu era nici din punct de vedere fizic prea grozav să poată să ducă un meci de dublu şi am preferat să avem un dublu apt din punct de vedere fizic. Erau mai multe variante posibile, dar aceasta, cu Raluca şi Andreea, era varianta de la începutul săptămânii şi a fost singura cu adevărat luată în considerare. Oricum, ceea ce am realizat împotriva campioanei mondiale este extraordinar, iar pentru prima noastră experienţă în Grupa Mondială sunt foarte mândră”, a declarat Alina Tecşor.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.