JSport.roJSport.ro

echipa volei clujConducerea echipei de volei masculin a Universităţii Cluj acuză jocuri de culise pe finalul campionatului Diviziei A1, cu rezultate suspecte care facvorizează echipele în luptă directă cu formaţia de la poalele Feleacului pentru evitarea retrogradării în Divizia A2.

„Am bătut toate contra-candidatele şi suntem ultimii dintre ele”, răbufneşte Bogdan Ungureanu, managerul echipei de volei masculin. U Cluj se află în prezent pe locul 11 în Divizia A1, iar sezonul regulat s-a încheiat pentru formaţia de la poalele Feleacului, întrucât ultimul meci, cu CVM Tomis nu se va disputa, echipa constănţeană fiind retrasă din campionat, ceea ce le va asigura clujenilor 3 puncte. Clujul stă la mâna rezultatelor pe care le vor obţine contra-candidatele directe, Dinamo Bucureşti şi VCS LPS Unic Piatra-Neamţ în ultima etapă, însă oficialii echipe au suspiciuni vizavi de corectitudinea cu care se vor juca meciurile.

Se plâng de arbitraj

Universitatea Cluj a pierdut duminciă, fără a obţine vreun punct, 1-3, meciul de pe teren propriu din etapa a 21-a, cu Arcada Galaţi. Clujenii au acuzat un arbitraj scandalos:

„Sunt probleme mari de arbitraj. La ultimul meci am avut parte de un arbitraj groaznic și dacă ne gândim și la alte partide putem trage concluzia că dacă eram arbitrați corect aveam acum 27-28 de puncte (față de 17 în prezent, n.red.) și eram mult mai sus în clasament. Nu ne convine această situație. Ne dorim să fim arbitrați corect și să ne aflăm acolo unde ne este locul conform jocului din teren”, a tunat Ungureanu.

Prezent la conferinţa de presă, căpitanul Adrian Brişcan, a declarat că el şi coechipierii săi s-au simţit dezavantajaţi de arbitraj: “Doar acum trei ani am mai păţit aşa ceva, atunci a fost şi mai şi. Un arbitraj de genul ăsta îţi taie tot elanul”, a povestit el.

Acuză jocuri de culise

Conducerea clubului arată că deja începând de câteva etape au existat mai multe rezultate puţin scontate care ar fi favorizat contra-candidatele, ridicând astfel semne de întrebare:

„Este foarte greu de crezut cum Piatra Neamț (echipa de pe locul 10) a luat puncte la Craiova (liderul la zi) și la Baia Mare (locul 4), iar când au venit la Cluj i-am invins cu 3:0. Putem să vorbim și de Ploiești (locul 6) care a câștigat la Baia Mare, a scos punct la Craiova, iar apoi este învinsă cu 3:0 de CSM București (locul 8, eliminată de Cluj din Cupa României)”, explică Ungureanu.

Au bătut contracandidatele

Clujenii sunt deranjaţi de faptul că au fost superiori echipelor cu care se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării şi toate acestea se află în faţa lor. „Băieții arată că se pot bate de la egal la egal cu Galațiul, am bătut toate echipele cu care suntem în luptă directă. De două ori pe Piatra Neamț, cu Dinamo am obținut 4 puncte, pe CSM București i-am eliminat din Cupa României. Noi ne-am făcut datoria de a fi deasupra liniei, matematic trebuia să fim pe un loc de play-off”, a subliniat preşedintele formaţiei.
Federaţia: acuze nefondate

Reprezentanţii Federaţiei Române de Volei (FR Volei) consideră nefondate acuzele conducerii echipei clujene vizavi de meciul din weekkend cu Galaţiul: „Sunt acuze nefondate, sunt acuze la nervi. Mi-au reproşat că Despotovski (un jucător de la Galaţi, n.red.) a jucat prea îndârjit. Vroiau să stea retras, să nu joace?”, a declarat Angelus Cotoanţă, membru în Colegiul Central al arbitrilor FR Volei. El a menţionat pe de altă parte că nu a primit raportul observatorului cu privire la această partidă pentru a comunica dacă sunt observaţii cu privire la calitatea arbitrajului.

Pe de altă parte, reprezentantul Federaţiei a infirmat orice acuzaţie cu privire la eventuale jocuri de culise pe final de campionat: „Rezultatele sunt cele care sunt. Nu a fost surprinzător când Clujul a bătut în tur Tomisul, care încă nu era destrămată? Sau că au bătut Piatra-Neamţ cu 3-0 în deplasare?”, a întrebat el. Cotoanţă a subliniat că Federaţia încearcă să asigure echidistanţă pentru desfăşurarea competiţiei şi că în acest sens forul a programat ultimele meciuri, dintre Ploieşti-Dinamo şi Zalău-Piatra-Neamţ de la aceeaşi oră.

Final Four-ul, organizat fără licitaţie

O situaţie stranie semnalată de conducerea lui U Cluj este organizarea de către FR Volei a turneelor Final Four Cupa României la Piatra-Neamţ, fără a mai fi organizată licitaţie, anunțată pe 15 martie în Regulamentul oficial. Angelus Cotoanţă declară că Federaţia a decis organizarea turneelor pe teren neutru, la Piatra-Neamţ, doarece există o colaborare foarte bună cu autorităţile locale şi judeţene şi nu se mai plăteşte chiria sălii. „Nu colaborăm pentru organizarea turneurilor de acolo cu cluburile din Piatra Neamţ”, a menționat el, încercând să arate că echipele de sub Pietricica, masculin şi feminin, nu sunt favorizate.

Jocul rezultatelor

Primele 8 echipe din clasamentul Diviziei A1, care vor juca în play-off, sunt decise deja, inclusiv ultima dintre ele, CSM Bucureşti, cu 23 de puncte, care nu mai poate fi egalată nici de Piatra Neamţ, formaţia de pe poziţia a 9-a, deoarece are un setaveraj mult superior.

În schimb, pentru locul 9, care va asigura rămânerea în Divizia A1, întruct meciul cu ocapanta locului 12 Tomis Constanţa nu se va disputa, este foarte strânsă. De asemenea va conta şi ordinea echipelor de pe locurile 10-11, întrucât în meciul din play-out primele jocuri se vor desfăşura pe terenul echipei mai bine poziţionate la finalul sezonului regulat, formaţia respectivă urmând să găzduiască şi partida decisivă.

Situaţia clasamentului pe ultimele patru locuri este următoarea: 9. VC LPS Piatra Neamţ 20 de puncte, 10. Dinamo Bucureşti, 17 puncte, 11. Universitatea Cluj 17 puncte, 12. Tomis Constanţa (retrasă din campionat). În ultima etapă Dinamo Bucureşti joacă în deplasare la LMV Tricolorul Ploieşti, iar VCM LPS Piatra Neamţ evoluează la ACS Volei Municipal Zalău. U Cluj are 3 puncte asigurate în ultima etapă, întrucât urma să joace cu CVM Tomis Constanţa, echipă retrasă din competiţiile interne.

Cum poate termina “U” pe locul 9 

Universitatea poate termina pe locul 9 dacă Dinamo pierde la Ploieşti iar Piatra-Neamţ cedează cu 3-0 sau 3-1 la Zalău (echipa de pe locul 2 din campionat), întrucât la egalitate de puncte Clujul are setaveraj mai bun în faţa nemţenilor. Dacă Piatra-Neamţ scoate punct sau puncte la Zalău îşi asigură ea locul 9. Cea mai proastă variantă pentru clujeni este cea în care Dinamo bate cu 3-0 sau 3-1 la Ploieşti, întrucât va face 20 de puncte şi are setaveraj mai bun în faţa Clujului, iar Piatra-Neamţ scoate punct la Zalău, ceea ce îi asigură locul 9.

Meciurile Ploieşti – Dinamo şi Zalău – Piatra-Neamţ se vor disputa sâmbătă de la ora 19.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. dupa umila mea parere daca detin clujenii atatea informatii de ce nu pun la pariuri sa se imbogateasca ?!?!?! mai pierd vremea in a cere mila sau sa fi castigat pana acum, doar acum la sfarsit nu mai e bun arbitrajul???!!! :)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.