JSport.roJSport.ro
Foto / u-cluj.ro
Foto / u-cluj.ro

Judoka Ştefania Dobre (foto, prima din stânga) a cucerit recent medalia de argint la Campionatul Mondial de judo pentru juniori Under 21, în timp ce sportivi de la secţiile de scrabble, cross şi culturism au obţinut medalii naţionale la competiţiile desfăşurate în weekend.

Judoka Universității Cluj, Ștefania Adelina Dobre, a cucerit medalia de argint la categoria 57 de kilograme din cadrul Campionatului Mondial de juniori U21, care are loc în această perioadă la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Sportiva a câștigat grupa D din care a făcut parte, iar în semifinale a trecut de Sarah Harachi, din Franța. În finală judoka a fost învinsă de Haruka Funakubo, din Japonia.

Ștefania Dobre, în vârstă de 19 ani, a dvenit în acest an campioană naţională de juniori şi are în palmares două titluri europene de cadeți, respectiv o medalie de bronz la Mondialele de cadeți, în 2011.

Campioni pe echipe la scrabble

Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi-a asigurat titlul naţional pe echipe la scrabble, după rezultatele bune obţinute de scrabbliştii clujeni în penultima etapă din acest sezon, care s-a desfăşurat între 23-25 octombrie, la Timişoara. Echipa CS Universitatea Cluj a fost reprezentată la Timişoara de Alexandru Lăcătîş (locul II), Corneliu Faur (locul IV), Alexandru Gheorghiu (locul V), Andrei Alexandrov (locul VI), Vasile Mihalache (locul VIII), Florin Buhai (locul X), Daniela Boldor (locul XI), Gheorghe Roman (locul XII), Alexandru Czaher (locul XVII) şi Mircea Bojiţă (locul XXV).

Înaintea ultimei etape, programate între 20-22 noiembrie la Bucureşti, clubul clujean are trei sportivi clasaţi în primele cinci locuri, fiecare dintre ei cu şanse de a câştiga titlul naţional individual.

Medalii de argint la cross juniori

Marius Dumitru, de la CS Universitatea Cluj, a ocupat locul 2 la categoria Juniori 1 şi 2, la Campionatul Naţional de Cross pentru seniori, tineret şi juniori, care s-a desfăşurat sâmbătă, 24 octombrie, la Craiova. În urma acestui rezultat sportivul a fost selecționat în lotul național, pentru participarea la Campionatele Balcanice de Atletism, programate în Croația, în data de 21 noiembrie 2015.

Foto arhivă / (c) Cristian Barbu
Foto arhivă / (c) Cristian Barbu

La categoria Juniori 1 şi 2, CS Universitatea Cluj a ocupat locul 2 şi pe echipe, după LS Avram Iancu Zalău, o performanţă la nivel de echipe de juniori pentru clubul clujean. Echipa clujeană a fost alcătuită din Marius Dumitru, Darius Cristea, Gergely Bogya și Kanizsay Levente. CS “U” Cluj a fost reprezentat la Campionatul Naţional de Cross şi de Raul Deteșan, locul 7 la proba de 8.000 de metri tineret şi Laura Popescu, locul 12 la 8000 m senioare.

Şase medalii la Cupa României de culturism

Sportivii secţiei de Culturism şi Fitness a Universităţii Cluj s-au întors cu tolba plină de la Cupa României care s-a desfăşurat în weekendul 23-25 octombrie la Sâncraiu de Mureş, localitate situată în imediata vecinătate a municipiului Târgu-Mureş.

culturism
Foto / u-cluj.ro

Astfel, patru sportivi au obţinut locul I: Sebastian Văsuț – Culturism 80 kg, Nadina Bot – Body Fitness open, Gabriel Dumbravă – Fitness 175 cm – juniori, Alexandra Văidăhazan – Bikini 166 cm

Alţi doi au reuşit cucerirea medaliei de agrint: Andrei Chița – Fitness 175 cm, Andrei Comșa – Men Psihique -175 cm.

„A fost un concurs puternic, deși au fost sportivi puțini, toți au fost foarte buni, dar Universitatea Cluj a fost cea mai bine pregătită”, a declarat Sebastian Văsuț, sportivul CS ”U”.

Dacă pe plan naţional urmează Cupa Federaţiei, care va avea loc în luna noiembrie la Beclean, doi dintre sportivii de la Secţia de Culturism şi Fitness de la “U” Cluj se pregătesc pentru competiţii internaţionale.

Alina Aşchilean va participa în 14 noiembrie la Budapesta, la Campionatul Mondial de Body Fitness, iar Sebastian Văsuţ va fi prezent la Campionatul Mondial de Culturism, programat în El Salvador, pe 10 decembrie.

Sursă: u-cluj.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.